Medi ambient

Avisos de perill per calor i també per pluges a Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació de perill per la calor que tindrà una afectació extensa al territori fins dissabte a la tarda. La temperatura màxima podrà pujar avui entre 3 i 5 ºC respecte a ahir, sobretot a trams del litoral i el prelitoral central i nord. Aquí bufarà vent eixut de component sud-oest i se superaran els 36 ºC. A la depressió central, es podran superar de forma extensa els 38 ºC. Paral·lelament, el servei meteorològic ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja també fins dissabte, amb afectació local al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Al Pirineu continuaran els ruixats i les tempestes durant les pròximes tardes.

Aquest divendres a la mitjanit s’activarà el nivell 3 del pla Alfa, el nivell màxim del pla operatiu, per extrem perill d’incendi forestal al sud de Lleida i l’interior de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’alerta afecta 44 municipis de sis comarques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia