Societat

Els casos confirmats de verola del mico a Catalunya pugen a 1.782

Els casos confirmats de verola del mico a Catalunya pugen a 1.782, dels 2.512 sospitosos o probables. La majoria dels confirmats són homes entre els 20 i els 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 8 d’agost. Des que va començar la vacunació, el 21 de juliol, fins a aquest dijous, s’han administrat a Catalunya 1.345 dosis, sempre amb cita prèvia. Fins al moment, el total de vacunes enviades per part del Ministeri de Sanitat ha estat de 1.643 dosis. A banda, de les 7.110 vacunes que el Ministeri ha rebut aquesta setmana -10 d’agost- de la compra centralitzada, Catalunya en té assignades 2.146. Aquestes es començaran a administrar tan bon punt estiguin disponibles i seguint els criteris de priorització establerts.

Gairebé tots els casos registrats de verola del mico han presentat febre, fatiga, inflamació dels ganglis i erupcions a la pell. Fins al moment, les complicacions greus que s’han descrit són la proctitis (una inflamació del recte que pot causar diarrea) i afectacions oculars, que en ocasions han requerit hospitalització però que ja estan donats d’alta.

Segons ha informat el departament de Salut, la majoria de lesions provocades per la malaltia s’han localitzat en les àrees genital, perioral i perianal, i en la major part dels casos també s’ha presentat en altres localitzacions. El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals majoritàriament i sovint en el context d’esdeveniments festius multitudinaris.

Des de Secretaria de Salut Pública així com des de la Direcció General de Comunicació i Estratègia del Departament de Salut estan treballant conjuntament amb diverses entitats comunitàries d’una manera constant i fluïda, amb una actitud d’escolta activa per conèixer les diferents inquietuds que puguin tenir amb la verola del mico (MPX), recollir-les i així poder-li donar una resposta conjunta a nivell comunicatiu, de prevenció i de sensibilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia