Societat

Aquesta mitjanit es desactiva el nivell 3 del pla Alfa per perill d’incendis als 249 municipis afectats

Els Agents Rurals remarquen que cal no abaixar la guàrdia i per això rebaixen l’alerta a nivell 2 a 29 comarques i a nivell 1 en sis més

Es manté activat l’alerta per pluges intenses aquesta tarda

Els Agents Rurals han anunciat que a partir d’aquesta mitjanit es desactivarà el nivell 3 del pla Alfa als 249 municipis afectats des de dissabte pel risc extrem d’incendis forestals. Durant el cap de setmana s’han tancat els accessos a vuit espais naturals, que reobriran a partir de dilluns. Es tracta dels massissos de Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prada de Conflent, Tivissa-Vandellós, Cardó-Boi i Montsant, que ja es va tancar divendres.

Amb tot, els Agents Rurals alerten que cal no abaixar la guàrdia i ser prudents perquè continua l’alt risc d’incendis, malgrat que la situació meteorològica per la forta calor millorarà a partir de dilluns. Per aquest motiu es manté, però en el nivell 2, el pla Alfa en 29 comarques, la majoria del país. Es rebaixa també a nivell 1 el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, el Solsonès, Osona i el Pla de l’Estany. Queden sense perill, a nivell 0, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

Actiu el pla Inuncat per pluges intenses

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Inuncat. per la previsió de pluja intenses. Els Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l’avís de situació meteorològica de perill per xàfecs intensos dilluns de 00 a 6h del matí a les comarques del Baix Ebre i Montsià, i de 12 a 18h de la tarda, a l’Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona, Selva, Gironès i Alt Empordà, amb intensitat més important al Ripollès i la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia