Societat

Per primer cop en les Festes del Tura, gots biodegradables

L’Ajuntament d’Olot n’ha encarregat 36.000

Substituiran els de plàstic reutilitzables al recinte de barraques

Al recinte de barraques de les Festes del Tura d’Olot d’aquest any (del 7 a l’11 de setembre) estrenaran un nou vas reutilitzable, fet de pellofa d’arròs, que és biodegradable. Fins ara, els gots que es repartien, tot i que es podien fer servir molts cops, eren de plàstic. Del nou model se n’han encarregat 36.000 unitats a l’empresa Retolprom. En nom d’aquesta companyia, Elisabet Zaragoza explica que aquest tipus d’envàs, comercialitzat amb la maca EcoGots, és dur, resistent, es pot introduir al microones o al rentaplats i es descompon orgànicament. El regidor Agustí Arbós, per la seva banda, remarca que d’aquesta manera es redueix la petjada de CO2 en un 72% en comparació a un vas convencional, entre altres raons perquè en la seva fabricació es necessita més energia elèctrica. Es distribuiran al preu d’un euro, un import que es recuperarà si el got es torna. D’altra banda, l’habitual il·lustració que adornarà els nous vasos serà una figura dels gegants, que aquest any ha dissenyat una alumna de l’Escola Municipal d’Expressió (EME), Àngela González Vidal.

Nou barraques

Les nou barraques del Tura 2022 estaran situades al Firal (aquí n’hi haurà vuit) i a la plaça de Campdenmàs (una) i seran gestionades (en algun cas, de manera compartida) majoritàriament per clubs esportius –Vòlei Olot, Patinatge Artístic Olot, Hoquei Olot, Futbol Sant Roc, Futbol Sant Pere Màrtir i Escacs Olot– i també per la colla castellera Els Xerrics, la penya La Carnavalesca i la cooperativa del Núria Social. Els ingressos que hi fan les nits del Tura són una ajuda important per cobrir els seus pressupostos.

LA DATA

07.09.22
és el dia
d’inici de la festa major d’Olot, que durarà fins al dia 11 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia