Societat

Els senglars escampen la brossa a Selva Brava

Els veïns diuen que les àrees de contenidors d’aquesta urbanització de Llagostera s’han convertit en un “femer”

La presència de senglars que remenen i escampen la brossa que els usuaris incívics deixen fora dels contenidors està sent una font de maldecaps per als veïns de la urbanització Selva Brava, a Llagostera. Els veïns es queixen que les dues àrees de recollida d’escombraries de què disposen s’han convertit en un “femer”, i encara més després de l’entrada en funcionament dels contenidors intel·ligents. Segons expliquen, el sistema d’obertura no sempre funciona, i això fa que alguns usuaris deixin les bosses a fora. A més, asseguren que alguns veïns del nucli urbà, on es fa recollida porta a porta, aprofiten aquests contenidors també per deixar-hi els seus residus, però com que no tenen el dispositiu magnètic per obrir-los els deixen a fora.

Les dues àrees de contenidors es troben al centre de la urbanització. Una de les veïnes explica que la presència de senglars a la zona és diària. S’han acostumat a trobar-hi restes d’orgànic, i quan rebenten les bosses n’acaben escampant les restes pels voltants, fins i tot fins a una riera i un embassaments propers. “S’ha convertit en un femer, i és una vergonya. És del tot insalubre. Pot ser causa d’un incendi i és un perill acostar-te als contenidors per por a tallar-te”, explica una veïna, que reclama que els camions de recollida augmentin la freqüència de pas. Els veïns també demanen a l’Ajuntament de Llagostera que instal·li tancats al voltant dels contenidors, com ha fet en els veïnats: “Al novembre ens van dir que ho farien, però som a l’agost i encara esperem.”

David Parron, regidor d’Hisenda, Medi Ambient i Medi Rural i Forestal, assegura que el consistori preveu poder tancar les àrees de contenidors de Selva Brava, i també de la urbanització de Font Bona, al llarg del 2023. “Com que és una urbanització il·legal, es necessita fer un projecte tècnic i presentar-lo a urbanisme. Els tràmits són més llargs.” El regidor també explica que, si falla el sistema d’obertura, els contenidors es deixen oberts i que, en tot cas, deixar bosses a fora és un problema d’incivisme: “El problema no és que a vegades no es puguin obrir, sinó l’incivisme dels usuaris que deixen les bosses a fora. Els senglars ho saben i esperen que hi deixin l’orgànica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia