Societat

Els senglars escampen la brossa a Selva Brava

Els veïns diuen que les àrees de contenidors d’aquesta urbanització de Llagostera s’han convertit en un “femer”

La presència de senglars que remenen i escampen la brossa que els usuaris incívics deixen fora dels contenidors està sent una font de maldecaps per als veïns de la urbanització Selva Brava, a Llagostera. Els veïns es queixen que les dues àrees de recollida d’escombraries de què disposen s’han convertit en un “femer”, i encara més després de l’entrada en funcionament dels contenidors intel·ligents. Segons expliquen, el sistema d’obertura no sempre funciona, i això fa que alguns usuaris deixin les bosses a fora. A més, asseguren que alguns veïns del nucli urbà, on es fa recollida porta a porta, aprofiten aquests contenidors també per deixar-hi els seus residus, però com que no tenen el dispositiu magnètic per obrir-los els deixen a fora.

Les dues àrees de contenidors es troben al centre de la urbanització. Una de les veïnes explica que la presència de senglars a la zona és diària. S’han acostumat a trobar-hi restes d’orgànic, i quan rebenten les bosses n’acaben escampant les restes pels voltants, fins i tot fins a una riera i un embassaments propers. “S’ha convertit en un femer, i és una vergonya. És del tot insalubre. Pot ser causa d’un incendi i és un perill acostar-te als contenidors per por a tallar-te”, explica una veïna, que reclama que els camions de recollida augmentin la freqüència de pas. Els veïns també demanen a l’Ajuntament de Llagostera que instal·li tancats al voltant dels contenidors, com ha fet en els veïnats: “Al novembre ens van dir que ho farien, però som a l’agost i encara esperem.”

David Parron, regidor d’Hisenda, Medi Ambient i Medi Rural i Forestal, assegura que el consistori preveu poder tancar les àrees de contenidors de Selva Brava, i també de la urbanització de Font Bona, al llarg del 2023. “Com que és una urbanització il·legal, es necessita fer un projecte tècnic i presentar-lo a urbanisme. Els tràmits són més llargs.” El regidor també explica que, si falla el sistema d’obertura, els contenidors es deixen oberts i que, en tot cas, deixar bosses a fora és un problema d’incivisme: “El problema no és que a vegades no es puguin obrir, sinó l’incivisme dels usuaris que deixen les bosses a fora. Els senglars ho saben i esperen que hi deixin l’orgànica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra