Medi ambient

societat

Xàfecs intensos descarreguen a la meitat est del territori

L’alerta per fortes tempestes i risc d’inundacions a tot Catalunya va afectar sobretot la meitat est del país, on es van registrar les precipitacions més importants. Una tempesta torrencial descarregava a mitja tarda Olot, on queien 45 mm en només mitja hora, i deixava negat el camp de futbol del municipi. A Terrassa es registraven 25 mm en els 30 minuts que va durar la tempesta. A les vuit del vespre Protecció Civil desactivava el pla Inuncat, que quedava en fase de prealerta per la previsió de pluges. A la mateixa hora encara continuava plovent amb intensitat a la demarcació de Girona i la nit i matinada passades s’esperava que les pluges poguessin afectar el litoral central.

Els Bombers de la Generalitat comunicaven a les nou de la nit que havien atès 168 avisos per pluja, més de la meitat a les comarques gironines. En el moment de tancar aquesta edició no s’havia registrat cap incident destacat i la majoria d’alertes eren per arbres caiguts o petites inundacions. El telèfon d’emergències 112 havia rebut fins a aquella hora 398 trucades per 226 incidències relacionades amb les pluges que al matí van afectar sobretot la zona del Baix Ebre, el Tarragonès i el Baix Penedès. El dia abans es van registrar 1.600 llamps només a la zona de Baix Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia