Medi ambient

incendis forestals

Els incendis han afectat fins ara 95.110 hectàrees a Castella i Lleó

La conselleria de Medi Ambient, Habitatge i Ordenació del Territori ha explicat que les dades són “molt provisional” i que s’actualitzen quan els tècnics poden ajustar l’extensió de terreny afectat per cada incendi

Les estimacions provisionals de la Junta de Castella i Lleó sobre la superfície afectada pels incendis fins al 14 d’agost xifren en 95.110 les hectàrees de terreny que han estat arrasades per les flames, d’elles unes 45.621 d’arbratge, altres 23.174 de matoll i altres 12.184 de pastura, fins a sumar 80.979 hectàrees forestals.

Les dades aportades aquest dijous a Efe per la Conselleria de Medi Ambient, Habitatge i Ordenació del Territori són “molt provisionals”, ja que segons expliquen fonts d’aquest departament es van actualitzant a mesura que els tècnics poden ajustar l’extensió de terreny afectat per cada incendi.

En total, l’operatiu contra incendis forestals de Castella i Lleó (Infocal) ha realitzat 1.657 intervencions, en la seva majoria (1.222) corresponents a incendis forestals i la resta (435) fora de l’àmbit competencial d’aquest dispositiu, perquè no es tracta de terrenys forestals, en concret són terrenys agrícoles, urbans o d’una altra naturalesa, però que responen al principi de col·laboració amb altres administracions.

En concret, els incendis no forestals que han estat atesos per l’Infocal sumen unes 14.131 hectàrees de terreny, en la seva majoria terres d’ús agrari (13.207) i altres 924 d’una altra naturalesa.

Els incendis que han afectat més extensió de terreny forestal han estat els soferts per les províncies de Zamora (Sierra de la Colobra i Losacio), Ávila (Santa Cruz de la Vall-Pedro Bernardo), Salamanca (Monsagro), León (Boca de Huérgano) i Burgos (Quintanilla del Coco-Sitges), encara que la Junta de Castella i Lleó ha remarcat aquest mateix dijous a través del seu portaveu, Carlos Fernández Carriedo, que el perill màxim d’incendis es manté per a les pròximes setmanes i serà més endavant quan l’Executiu realitzi un balanç de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia