Societat

Mor Antoni Aguilera, president d’honor de la Creu Roja a Catalunya

Va ser presidi l’entitat durant sis anys i durant el seu mandat es va engegar la lluita contra la cronificació de la pobresa

També es va posar en marxa l’atenció i l’acolliment de refugiats i migrants a Catalunya

Antoni Aguilera, president d’honor de la Creu Roja a Catalunya i Medalla d’Or de la institució, ha mort avui a Barcelona als 89 anys d’edat, segons ha informat l’organització humanitària. Aguilera va exercir la presidència de la Creu Roja a Catalunya durant els anys 2015-2019 i 2005-2007, i durant la seva gestió es van posar en marxa projectes considerats primordials per a l’organització, com la lluita contra la cronificació de la pobresa, l’atenció i l’acolliment de refugiats i migrants a Catalunya i la difusió dels primers auxilis entre la població més jove.

Aguilera va començar la seva trajectòria com a voluntari al món local, a Sant Cugat del Vallès, com a formador de primers auxilis, i va acabar ocupant el màxim càrrec directiu de la Creu Roja. Va ser president de l’assemblea de la Creu Roja a Sant Cugat del Vallès-Rubí entre 1990 i 2007 i vicepresident de l’entitat a la demarcació de Barcelona entre 2005 i 2006. Va rebre la Medalla d’Or de la Creu Roja Espanyola el 2008.

També va ser membre de la Comissió del Fons d’Art de Creu Roja a Catalunya, a més de membre en diversos òrgans estatals de Creu Roja, com l’Assemblea General i el Comitè Nacional.

El passat 17 de juliol va rebre l’últim reconeixement per part de la Creu Roja en l’acte de commemoració dels 150 anys de l’acció humanitària a Catalunya que es va celebrar al Gran Teatre del Liceu. Aguilera el va haver de seguir telemàticament per raons de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia