Medi ambient

XINA

La Xina, en alerta nacional per sequera

Fins a 66 rius en 34 comtats al sud-oest del país s’han assecat per la calor abrasadora i la disminució de les precipitacions en un 60% aquest any

La Xina ha emès avui el seu primer avís nacional de sequera de l’any mentre les autoritats mobilitzen equips especialitzats per protegir els cultius de les temperatures sufocants a tota la vall del riu Yangtsé.

L’“alerta groga” a nivell nacional, que es va anunciar ahir a la nit, es produeix després de setmanes d’altes temperatures que han assecat parts del Yangtsé, danyant els cultius i limitant el subministrament d’aigua potable a algunes de les comunitats rurals. A l’escala d’alertes de Pequín, la groga està dos punts per sota de l’advertiment més sever.

Fins a 66 rius en 34 comtats al sud-oest de la Xina s’han assecat a causa de la calor abrasadora, afectats per unes precipitacions que han disminuït un 60% aquest any en comparació amb els estàndards estacionals, ha informat avui la televisió estatal CCTV.

Mentrestant, el Centre Meteorològic Nacional de la Xina ha renovat avui la seva alerta vermella, sumant així trenta dies consecutius emetent avisos, ha anunciat al seu canal de Weibo, l’equivalent xinès a Twitter.

El matí d’aquest divendres, la municipalitat central de Chongqing ha registrat sis dels deu punts més calents del país, amb temperatures al districte de Bishan que han superat els 30ºC. Els meteoròlegs estatals també han previst que l’onada de calor actual només començaria a disminuir el 26 d’agost.

Segons dades del ministeri xinès d’Emergències, les altes temperatures al juliol van causar pèrdues econòmiques directes de 2.730 milions de iuans (400 milions de dòlars, 397 milions d’euros) i van afectar a 5,5 milions de persones.

Per la seva banda, el màxim organisme en recursos hídrics del país va informar en un comunicat dimecres que la sequera en tota la conca del riu Yangtsé estava “afectant negativament la seguretat de l’aigua potable de la població rural i la ramaderia i el creixement de cultius”.

Aquesta insòlita sequera en algunes zones del centre de la Xina, acompanyada per una onada de calor inaudita, ha provocat la suspensió de l’activitat en nombroses fàbriques per l’augment de la demanda d’energia i una producció incapaç d’assumir-la, amb amenaces de talls en zones residencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia