Medi ambient

incendis forestals

Aconsegueixen frenar l’avanç cap a la Serra Calderona de l’incendi de Begís

El foc ha cremat ja 19.000 hectàrees i encara es manté l’evacuació de diversos pobles perquè no es pot garantir la seguretat

Els més de 40 mitjans aeris i més de 300 terrestres que treballen sense descans en l’incendi de l’Alt Palància (Castelló) han aconseguit frenar l’avanç virulent de les flames cap a la Serra Calderona i s’ha aixecat parcialment el confinament del pròxim poble valencià de les Alcubles.

Les poblacions desallotjades –Begís, Toràs, Teresa i Sacanyet– seguiran en el mateix estat fins que el dissabte es realitzi una nova avaluació, ja que hi ha rebrots en diferents zones de l’incendi i no es pot encara garantir la seguretat, segons ha explicat la consellera de Justícia del País Valencià, Gabriela Bravo.

Des del Lloc de Comandament Avançat s’ha informat que el foc tècnic marcat per l’estratègia de les últimes hores ha aconseguit frenar l’avanç de l’incendi –que ha arrasat més de 19.000 hectàrees– cap a la Serra Calderona, i encara que el Santuari de la Cova Santa d’Altura (Castelló) no s’ha vist danyat per les flames, tot l’entorn ha quedat calcinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia