Societat

societat

Les unitats ARRO dels Mossos es queden a Valls

El conseller d’Interior assegura que manté aquestes unitats especialitzades al municipi per estabilitzar un repunt de la delinqüència i frenar els fets delictiu, que han alarmat la població

Les detencions s’han incrementat en un 30% en l’últim any

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès a mantenir les unitats ARRO dels Mossos d’Esquadra a Valls arran de l’increment dels fets delictius al municipi. Segons Elena, els efectius estaran actius fins que sigui necessari i ha assegurat que estabilitzaran aquesta “punta” de delinqüència.

Ho ha confirmat després de reunir-se aquest divendres amb l’alcaldessa Dolors Farré per tractar la problemàtica d’inseguretat que es viu a la localitat des de fa setmanes. El titular d’Interior també ha destacat que les detencions s’han incrementat en un 30% en l’últim any i que treballen per ampliar la plantilla del cos a Valls i al territori. “Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Local, hi ha estat, hi és i hi serà”, ha dit.

Els recursos necessaris

El conseller d’Interior ha llençat un missatge de tranquil·litat als veïns de Valls davant l’escalada de fets delictius al municipi i ha insistit que la policia catalana destinarà els recursos necessaris en funció de les “necessitats” per tal de garantir la seguretat. En concret, Elena ha explicat que es mantindran les dues unitats d’ARRO, formades per sis o set agents, que ja es van desplegar fa unes setmanes per fer tasques de vigilància, especialment, al barri Antic. “És evident que s’ha produït un moment de molta necessitat, d’increment de la seguretat. Ràpidament, Mossos i Policia Local han actuat, ho han fet amb contundència, i ho seguirem fent, detenint els responsables i fent tasques de prevenció”, ha assegurat.

Més plantilla local

Així mateix, el conseller ha posat en relleu que la plantilla del cos policial a Valls s’ha incrementat en deu agents aquest any i, que això, ha suposat un augment d’un 15%. També ha reiterat la voluntat del Departament d’ampliar els efectius arreu del territori. “Ara passem de 18.000 a 22.000 mossos i, per tant, hi haurà sobretot una priorització de la presència de les Unitats de Seguretat Ciutadana al territori i continuarem incrementant-la”, ha remarcat. En aquest sentit, ha reivindicat el paper de les unitats d’investigació i les d’ordre públic. “Va bé tenir un cos que no només és present al territori amb un número d’efectius sinó que té una musculatura en l’àmbit regional i nacional que permet orientar els efectius on sigui necessari”, ha afegit.

Més detencions

Elena ha indicat que s’ha produït un increment “molt notable” de les detencions en el darrer any a Valls. Concretament un 30%, arran de l’augment dels fets delictius, els quals es concretaran en la Junta de Seguretat Local prevista per aquest dilluns. “Les detencions són directament proporcionals als fets delictius que tindrem en els pròxims sis mesos. Més mitjans al servei, més investigació, més detencions, porten la causa d’aquest increment de fets delictius, però aquests són garantia perquè baixin els fets”, ha apuntat.

El conseller s’ha compromès a tornar a Valls d’aquí a tres mesos per tractar novament la problemàtica. “A vegades, la delinqüència és l’expressió darrera d’una realitat que també s’ha d’investigar, hi som i no tinc cap mena de dubte que la punta de fets delictius l’estabilitzarem i posarem els mitjans que sigui necessari”, ha tancat.

Cremen un cotxe policial

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns un home, de 18 anys, acusat de ser un dels dos autors de la crema d’un cotxe de la Policia Local fa dues setmanes. El jove va quedar amb llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat d’instrucció número 2 de Valls. Els agents ja havien detingut un altre individu –dijous passat- com a presumpte responsable de la crema, en un operatiu conjunt entre els Mossos i la Policia Local. El detingut, un home de 29 anys, va ingressar a presó diumenge passat. En el mateix operatiu es va arrestar un tercer home, de 38 anys, que va quedar en llibertat amb càrrecs. En paral·lel a aquestes detencions, les baralles, robatoris i aldarulls han augmentat en els últims mesos al municipi, i de forma més notaria, al centre històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona