Educació

Cornellà del Terri demana ventiladors per a l’escola

L’Ajuntament havia sol·licitat a finals del curs passat que hi instal·lessin aire condicionat, però el Departament d’Ensenyament els ho va denegar

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha sol·licitat al Departament d’Ensenyament ventiladors per a l’escola del poble, la Vall del Terri. La petició –feta arran del recent anunci de la Generalitat que posava ventiladors a disposició de les escoles que ho demanessin– ha anat precedida de la sol·licitud de l’Ajuntament, a finals del curs passat, que instal·lessin aire condicionat al seu centre d’ensenyament, a la qual el Departament va respondre negativament.

La calor

El consistori argumenta que a les aules i al menjador –en total, 13 espais–, quan s’acosta l’estiu comencen a tenir temperatures molt altes. Els ventiladors serien l’alternativa als aparells de climatització denegats. “Per telèfon ens van dir que no seria possible; en canvi, en els mòduls prefabricats bé que n’hi instal·len”, assenyala l’alcalde, Salvador Coll (Junts). Precisament, en el mateix document en què es demanen els ventiladors, el govern municipal de Cornellà reclama una explicació per escrit de per què no poden posar aire condicionat a l’edifici.

Inversions pendents

Des de fa anys, l’Ajuntament reclama una inversió de la Generalitat amb l’objectiu de posar al dia l’edifici de l’escola, que enguany compleix el 50è aniversari. El govern municipal voldria una reforma general de les instal·lacions que evités les obres parcials (lavabos, aules, etc.) que ha d’anar assumint l’Ajuntament de tant en tant. “Trobem a faltar inversions per a l’estalvi energètic o la climatització, per exemple”, assenyala Coll.

LA FRASE

Ens van dir que l’aire condicionat no seria possible, però en els mòduls bé que n’hi posen
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI

LA XIFRA

13
espais
de l’escola Vall del Terri s’equiparien amb ventiladors: les aules i el menjador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia