Societat

Malestar a l’institut Narcís Xifra de Girona pel bus urbà

La direcció i l’AMPA reclamen un reforç del servei al migdia en les dues direccions

Afirmen que falten places i que hi ha joves que caminen fins a la parada de bus anterior per garantir-se lloc

En la Setmana Europea de la Mobilitat, la direcció i l’associació de mares i pares (AMPA) de l’institut Narcís Xifra i Masmitjà, al barri gironí de Pont Major, han expressat el seu malestar –un cop més– pel servei de bus urbà i la connexió amb el centre de la ciutat. L’alt nombre d’usuaris de la línia 6 (L6) complica les coses a alumnes, professors i, fins i tot, veïns a l’hora d’agafar el bus de les 14.30 h en direcció al centre, reconeix el director de l’institut, Josep Cortada.

El centre demana un reforç del servei en les dues direccions perquè té uns 1.600 alumnes, incloent-hi 1.200 estudiants de cicles formatius de formació professional (FP), 150 de batxillerat i 250 d’ESO. El centre té 170 professors.

El curs passat el centre ja va expressar la seva disconformitat amb el servei a responsables municipals de l’àrea d’Educació. S’ha de tenir en compte, a més, que hi ha alumnes que posteriorment han de fer transbord i agafar un altre bus per arribar a casa.

Els problemes es concentren en el bus de les 14.30 h, que agafen els joves que fan cicles formatius i pleguen a les 14.15 h, quan ja hi ha un bus, i els que fan ESO i batxillerat i surten a les 14.25 h.

Cortada és del mateix parer que el president de l’AMPA, Roger Casero, que va fer públic el cas fa uns dies. Casero indica que hi ha alumnes que van caminant fins a la parada anterior –a uns 300 metres a peu– per assegurar-se lloc al bus. Una jove explicava ahir que, fins i tot, ja hi ha acumulació de gent en aquesta parada, a tocar d’una farmàcia.

La companyia Teisa gestiona l’L6, però des del centre consideren que l’Ajuntament ha de facilitats la mobilitat de la comunitat educativa.

LA XIFRA

1.600
alumnes
té l’institut Narcís Xifra. N’hi ha 1.200 que fan cicles formatius de formació professional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia