Societat

Trànsit preveu que uns 455.000 vehicles surtin de l’àmbit metropolità per la Mercè

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu una sortida de l’àrea d’influència de Barcelona d’uns 455.000 vehicles, i un retorn moderat d’uns 260.000, amb motiu de la festivitat de la Mercè. L’SCT i els Mossos d’Esquadra han establert un dispositiu especial per vetllar per la seguretat de la xarxa viària que començarà aquest divendres a les tres de la tarda i s’allargarà fins a les 12 de la nit del dilluns, amb 1.169 agents del cos policial català. Aquest any la Mercè cau en dissabte, i per això se celebrarà el dilluns 26. A banda de ser festa a Barcelona, la Mercè també és festiu local a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

El fet de traslladar la festa de la Mercè al dilluns comporta que el cap de setmana esdevingui de tres dies en aquestes localitats. A més, suposarà el primer període festiu de la mobilitat de tardor amb desplaçaments cap a les destinacions de zones d’interior i de muntanya, amb un clar inici de la temporada de bolets i de l’excursionisme, tot i que part dels desplaçaments es podran mantenir cap a les zones de costa.

L’SCT alerta que de cara a l’operació sortida de divendres i dissabte, hi ha previsió de pluges intenses en algunes zones de Catalunya i per això recomana estar informats de la situació meteorològica abans d’iniciar el viatge. També recorda que en cas de conduir amb pluja cal reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat i ser prudent en les maniobres al volant. Alhora demana no creuar rius, rieres ni zones inundades, atès que els cotxes floten amb poca alçada d’aigua i són arrossegats amb facilitat.

A banda dels 1.169 agents dels Mossos que formaran part del dispositiu especial per al cap de setmana de la Mercè, s’han programat també 1.017 controls d’alcoholèmia i drogues, seguretat passiva, de motocicletes, de distraccions, de velocitat i de transports. S’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia