Educació

Un total de 72.589 estudiants tenen plaça a Formació Professional

El 98,4% dels alumnes que van demanar una plaça pública l’ha obtingut

Educació valora positivament l’avançament de la preinscripció de l’alumnat de 4t d’ESO

Un total de 72.589 estudiants ja tenen plaça assignada en un cicle de formació professional, 41.613 en el grau mitjà i 30.976 en el grau superior, un cop acabat tot el procés de preinscripció, segons el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Àngel L. Miguel.

Durant aquest mes de setembre, 5.012 persones han participat en la segona fase d’admissió a aquests ensenyaments, segons les dades aportades aquest dimarts pel director general de Formació Professional.

Miguel ha valorat positivament el procés : “Un cop culminada la segona volta del procés de preinscripció -ha indicat- podem afirmar amb rotunditat que tothom que ha volgut estudiar FP ha pogut obtenir plaça del que volia estudiar”. “El balanç és molt positiu. Si hi ha algú que encara no s’ha matriculat i vol fer-ho, que sàpiga que encara pot”, ha assegurat el director general.

La preinscripció d’aquest any va presentar novetats respecte als anteriors processos de preinscripció, atès que es va avançar el procediment per a l’alumnat de continuïtat de 4t d’ESO, la qual cosa va provocar que molts alumnes no poguessin accedir als estudis de Formació Professional que demandaven.

Més del 97 % de l’alumnat provinent de 4t d’ESO ha obtingut plaça en una de les opcions sol·licitades, i més del 90 % en la primera opció, segons ha assegurat Miguel, que ha ressaltat els canvis introduïts per millorar la preinscripció d’aquest alumnat per afavorir la continuïtat formativa.

“Ha estat una preinscripció en la qual hem introduït canvis molt importants, com el de fer un procés avançat per als alumnes que venien de 4t d’ESO i ha funcionat. Aquest alumnat ha tingut una assignació altíssima en la primera volta”, ha assegurat.

En finalitzar el primer període de preinscripció, el Departament d’Educació va obrir una segona fase d’assignació dels ensenyaments de formació professional perquè els aspirants que van quedar en llista d’espera del primer procés i seguien interessats a cursar un cicle d’FP, poguessin inscriure’s i demanar places a tots els centres que encara en tenien de disponibles.

El nombre d’estudiants que han participat en la segona fase d’admissió i han modificat la seva sol·licitud inicial de grau mitjà i de grau superior ha estat d’un total de 5.012 persones –de les quals 2.899 corresponen al grau mitjà i 2.113 a grau superior-.

Pel que fa als aspirants de grau mitjà que segueixen pendents de plaça, el Departament d’Educació farà un seguiment per orientar-los en les diferents opcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA