Medi ambient

estats units

Biden destina 60 milions de dòlars d’ajuda per a les inundacions a Puerto Rico

El president nord-americà visita aquest dilluns la zona afectada

El president estatunidenc, Joe Biden, anunciarà durant la seva visita d’aquest dilluns a Puerto Rico més de 60 milions de dòlars en fons per a projectes que mitiguin les inundacions en cas d’huracans a l’illa.

Aquests fons, atorgats a través de la Llei Bipartidista d’Infraestructura, tenen l’objectiu d’assegurar dics i enfortir murs contra inundacions en l’Estat Lliure Associat als EUA, segons un funcionari de la Casa Blanca.

També busquen crear un nou sistema d’alerta d’inundacions per a ajudar a Puerto Rico a preparar-se per a futures tempestes, després que l’huracà Fiona deixés el passat 18 de setembre àmplies zones negades.

Biden, en la seva primera visita oficial com a president a Puerto Rico, anunciarà així mateix un nou esforç de tot el Govern dels EUA, dirigit pel Departament d’Energia, per a fer que la xarxa d’energia de l’illa sigui més segura i resistent.

Fiona va danyar més de la meitat de les línies de transmissió i els alimentadors de distribució, causant una apagada general a l’illa, on encara gairebé el 10% de la població segueix sense llum dues setmanes després de l’huracà.

S’espera l’arribada de Biden a l’aeroport internacional Mercedita de la ciutat meridional de Ponce a les 14.00 hora local (18.00 GMT). Biden serà informat dels danys provocats per Fiona i visitarà l’escola Centre Sor Isolina Ferré Aguayo.

Acompanyat de la primera dama Jill Biden, es reuniran allí amb famílies i líders comunitaris afectats per l’huracà Fiona, que ha causat almenys 25 morts.

En Ponce, participaran en un projecte de servei comunitari per a empaquetar aliments i productes essencials i agrairan als funcionaris federals i locals que han ajudat en els treballs de recuperació i reconstrucció.

El president també rebrà una actualització sobre els esforços de recuperació a l’illa que, quan es va veure afectada per Fiona, encara estava en fase de reconstrucció per les destrosses causades per l’huracà María fa un lustre.

L’administradora de l’Agència Federal per al Maneig d’Emergències (FEMA, per les seves sigles en anglès), Deanne Criswell, acompanyarà en aquest viatge al president i la primera dama.

Des que va assumir el càrrec, Biden ha pres com a prioritat donar suport a la recuperació a llarg termini de Puerto Rico i augmentar la capacitat de l’Illa per a resistir futures tempestes, ha indicat la Casa Blanca.

El febrer passat, l’administració Biden-Harris va alliberar 1.300 milions de dòlars perquè Puerto Rico pugui protegir-se contra futurs desastres climàtics i va eliminar unes certes restriccions que restringien la capacitat de l’illa per a accedir a gairebé 5.000 milions en fons addicionals per a recuperació i reconstrucció.

Els danys provocats per l’huracà Fiona encara no han estat quantificats, tot i que el governador de Puerto Rico, Pedro Pierluisi, els ha qualificat de “catastròfics”, sol·licitant la declaració de desastre major a Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia