Societat

Reclamen que es reobri la biblioteca de la Casa de Cultura

Una vintena de persones vinculades a l’àmbit cultural van participar en l’acte reivindicatiu de Guanyem Girona

A punt de celebrar-se deu anys del tancament de la biblioteca de la Casa de Cultura, la formació política Guanyem va organitzar ahir un acte per reivindicar la reobertura d’aquest equipament que donava servei al Barri Vell, Mercadal, Torre Gironella Vista Alegre i la Devesa, a més de la resta de Girona. Una vintena de personalitats lligades a l’àmbit cultural s’hi van unir i van participar en la lectura de textos literaris relacionats amb el món de les biblioteques davant el nombrós públic que es va aplegar davant de l’equipament orfe actualment de biblioteca.

Lluc Salellas, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona i portaveu de la formació Guanyem a la ciutat, va obrir l’acte reclamant aquest deute històric, tal com ja va fer amb una moció aprovada en el ple municipal perquè la biblioteca es reobri com més aviat millor. “Venim de moltes promeses: l’any 2015 se’ns va dir que es reobriria, després que això seria el 2018 i divendres vam saber que tot just s’encarregava el projecte executiu. Però és que encara no tenim ni calendari ni pressupost”, es lamenta Salellas. És més, com indica: “Les partides previstes de l’Ajuntament es van suprimir en aquest últim pressupost.”

Salellas avança que es faran més accions –al carrer, al ple, als discursos– i no només per reclamar aquest sinó d’altres equipaments de la ciutat tot esperant, diu, que “a partir del maig, amb el tomb que volem fer al consistori, executem tot allò que anem reclamant”.

Hi van participar ahir: Maria Mercè Roca, Josep M. Fonalleras, Mar Bosch, Guillem Terribas, Helena Carreras, Álvaro Munyoz, Roser Bover, Àngel Quintana, Montserrat Moliner, Ferran Joanmiquel, Gisela Vicenç, Isaac Sànchez, Victòria Saget, Jordi Garcia, Irene Quintana, Carles Sala, Meri Yanes, Àngel Madrià i Aniol Rafel.

LA DATA

1951
és l’any en què s’inaugura la biblioteca de la Casa de Cultura, aleshores la més moderna de la ciutat.

Una sala de lectura, per ara

L’any 2013, la Diputació i l’Ajuntament de Girona van tancar la biblioteca per les adequacions del projecte de la futura Casa de Cultura. Una gestió de temps curt, es va dir, i de fet, un any després, el llavors alcalde Carles Puigdemont va anunciar que el 2015 aquesta biblioteca tornaria a obrir les portes. Per pal·liar el dèficit es va instal·lar la sala de lectura Girona Centre, un servei de Biblioteques de Girona que, com diu el web municipal, estarà actiu fins a l’obertura de la nova Biblioteca Ernest Lluch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia