Societat

El món de la moda homenatja Toni Miró

El Museu del Disseny, escenari d’una petita mostra de la moda del creador

L’Auditori del Disseny Hub Barcelona va omplir-se ahir d’amics i gent del món de la moda que van voler retre homenatge al dissenyador Toni Miró, que va morir el 3 de febrer d’aquest any. El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va recordar que la capital catalana li deu molt a Miró perquè ell i altres dissenyadors de la seva època van convertir Barcelona en una ciutat del disseny i d’avantguarda i van projectar-la al món. “En Toni Miró és un nom essencial d’aquesta ciutat”, va dir Collboni, que va parlar del creador que en plena època franquista, a finals dels seixanta, va obrir Groc, la seva primera botiga a la Rambla de Catalunya, després d’una experiència molt positiva amb un primer Groc a la Costa Brava, que trencaria motlles. “Però Miró també està al darrere dels vestits dels Jocs Olímpics, del teló del Liceu i del vestuari del personal del Fòrum de les Cultures”, va indicar Collboni, que va donar fe de la resistència al pas del temps dels seus dissenys i va confessar que “molts tenim encara a l’armari peces fetes per ell”.

Una bona mostra d’algunes de les seves creacions es pot veure a la planta de dalt del Museu del Disseny, on ahir es va fer aquest acte d’homenatge sota el títol de Toni Miró. Moda i vida. Es va projectar un documental fet per TV3 amb un popurri d’entrevistes que al llarg del temps es van fer al dissenyador i del qual va quedar clara una cosa: que Miró se sentia, per sobre de tot, músic. I tot i que d’ell va ser part de la banda sonora de Tatuaje, del seu amic Bigas Luna, Miró es va dedicar en cos i ànima a la moda i la música la va deixar més per disfrutar amb els seus amics.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona va recordar que Toni Miró va formar part de la generació que “va forjar la Barcelona moderna” i que el seu nom és imprescindible per entendre la ciutat que va néixer amb els Jocs Olímpics, oberta, d’avantguarda i referent del disseny mundial. Va recordar que l’Ajuntament li ha concedit la medalla al mèrit cívic i, per tant, que més endavant se li farà un homenatge oficial. Ahir va ser un homenatge de la ciutat, dels seus amics i dels artistes de Barcelona, de tota aquella gent que va crear la marca Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON