Societat

Absolen l’exalcalde de Vila-seca d’irregularitats en la construcció del CAP

L’acusació particular desisteix de continuar el procediment

L’exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha estat absolt en el judici sobre presumptes irregularitats en la construcció del CAP de la localitat. Els altres tres acusats també han estat absolts. Es tracta de l’exregidora d’Urbanisme, Manuela Moya, de l’arquitecte municipal Rafael Bertrán i de l’arquitecte Jorge Batesteza. El judici s’havia d’allargar fins aquest divendres però en la resolució de les qüestions prèvies el jutge només ha permès acusar del càrrec de prevaricació. Davant aquest escenari, l’acusació particular que exercia la CUP ha rebutjat continuar amb el procediment. La fiscalia ja demanava l’absolució de tots els acusats.

Inicialment la CUP demanava fins a deu anys de presó per a cadascun dels quatre acusats pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i falsedat documental. La causa va néixer com a una peça separada del cas Innova però a petició dels acusats es va acabar deslligant de la trama i ha estat jutjada a banda i a l’Audiència de Tarragona. El cas relacionava Poblet i Batesteza amb una fragmentació de contractes presumptament fraudulenta per la construcció del CAP de Vila-seca.

Aquest dijous s’han resolt les qüestions prèvies que es van tractar en la primera sessió del judici celebrada aquest dilluns i el magistrat tan sols ha permès la representació de la CUP fer l’acusació pel delicte de prevaricació. Finalment, el lletrat ha rebutjat continuar amb el procediment. “Si no hi ha acusació no hi pot haver condemna”, ha afirmat el magistrat just abans de llegir ‘in voce’ la sentència absolutòria, que ningú recorrerà i que, per tant, ja és ferma. Les costes del judici s’assumiran d’ofici.

A la sortida de l’Audiència de Tarragona, Poblet ha fet una breu declaració als mitjans i ha reconegut que s’ha acabat “el patiment”. “No ens han declarat innocents, ja ho érem. No hem deixat de ser-ho mai”, ha començat. L’exalcalde ha estat acompanyat de Manuela Moya i d’altres regidors i exregidors del consistori, que aquest dijous havien de declarar com a testimonis.

“Altres ens han acusat per aconseguir el què ha passat durant vuit anys i mig: l’ombra del dubte i ens molts casos, l’escarni”, ha afegit. “Això s’ha acabat i ho han acabat els mateixos que ho van començar, per vergonya seva, desistint a meitat del judici”, ha afirmat en referència a la CUP. A la formació anticapitalista també l’ha culpat de posar damunt d’ells “l’urpa dels que han acusat injustament provocant un malson que ha durat vuit anys i mig”. “Hem aguantat estoicament. Avui estem contents. Ja no estem indignats, només contents”, ha finalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA