Medi ambient

Activada l’alerta del pla Inuncat per pluges intenses

Es poden superar els 20 litres/m2 en mitja hora a l’Ebre aquest dijous i divendres també al litoral i prelitoral

Protecció Civil ha activitat aquest migdia en alerta el Pla Inuncat per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquest dijous a la nit i sobretot divendres. Les comarques més afectades poden ser les Terres de l’Ebre, però també hi poden haver pluges localment fortes a totes les comarques del litoral i prelitoral català. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la previsió és que a partir d’aquesta nit es puguin superar els 20 litres/m2 en mitja hora a l’Ebre, i de matinada i tot divendres al litoral i prelitoral català. Els xàfecs poden ser de caràcter local i anar acompanyats de tempesta i algun fenomen violent.

Així, Protecció Civil ha alertat que aquest divendres les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià podrien estar afectades per acumulació de pluja de és de 100 litres/m2 en 24 hores.

Davant d’això, ha recomanat molta precaució a la ciutadania en la mobilitat per aquestes zones i també en les activitats a l’aire lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia