Infraestructures i serveis

Celebració reivindicativa del centenari de l’arribada del tren a Puigcerdà

Entitats i veïns reben el tren commemoratiu amb pancartes reclamant-ne la modernització

L’alcalde s’hi afegeix i afirma que és clau per a la mobilitat

L’Ajuntament de Puigcerdà ha commemorat el centenari de l’arribada del tren a la vila amb un acte institucional, que s’ha convertit en un acte de protesta per part d’entitats i particulars per la deixadesa de la línia i de reivindicació de la seva millora i traspàs a la Generalitat. A banda dels representants polítics del consistori i de la comarca, hi han assistit representants de Renfe i Adif. En el moment en què ha arribat el tren commemoratiu, un comboi amb la reproducció gegant d’un bitllet del primer viatge i un d’actual al frontal, diverses persones l’han rebut amb pancartes amb lemes com ara “Exigim el traspàs de Rodalies”, “Cent anys i caminant com un cranc”, “El tren que vull agafar és el de la independència” i un d’al·lusiu al rei d’Espanya emèrit: “Lo siento mucho, el tren es así”, amb un dibuix d’un personatge coronat.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha destacat que l’arribada del tren va suposar un canvi molt significatiu en matèria d’infraestructures i de mobilitat en una comarca aleshores molt tancada i va generar una transformació social i econòmica, va impulsar el desenvolupament del turisme i va permetre la connexió ferroviària internacional. També s’ha afegit a la reivindicació, reclamant les inversions que calen perquè la línia sigui una autèntica alternativa al transport privat.

A part del tren commemoratiu, s’ha inaugurat una exposició de maquetes de tren i, al llarg de l’any, estan previstes diverses accions, comara la publicació d’un llibre del centenari, la creació d’un joc de taula, conferències i exposicions i l’adequació de la zona verda propera a les vies del tren.

LA DATA

03.10.22
La primera unitat
del tren Transpirinenc va arribar a l’estació de la capital ceretana.

LA FRASE

El tren no ha de ser una infraestructura del passat, sinó sobretot de present i de futur
Albert Piñeira
Alcalde de Puigcerdà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia