Societat

protecció civil

El simulacre de fuita química al Camp estrena l’avís per mòbil

La simulació d’una fuita de clor al polígon químic sud de Tarragona fa sonar vint sirenes i envia avisos de confinament als telèfons geolocalitzats en un perímetre que afecta 65.000 persones

El simulacre de fuita química al Camp de Tarragona que s’ha fet aquesta tarda ha estrenat el sistema d’avisos a través dels telèfons mòbils geolocalitzats a la zona prevista, amb èxit segons els responsables de Protecció Civil perquè la majoria de missatges haurien estat rebuts. S’ha simulat una fuita de clor al polígon sud del complex petroquímic tarragoní i l’avís a través de missatges de mòbil i d’una vintena de sirenes de confinament s’ha dirigit a unes 65.000 persones de Vila-seca, Salou, Tarragona, Reus i la Canonja. La primera valoració sobre el terreny ha estat positiva pels responsables de Protecció Civil i els càrrecs públics del consell assessor perquè han sonat les vint sirenes previstes i s’han rebut la majoria de missatges telefònics segons els responsables.

El simulacre en què han participat una cinquantena de tècnics i voluntaris de Protecció Civil incloïa l’avís de risc químic a tota la població de la zona per tal que es confinessin a casa seva. L’acció contemplava tancar finestres i apagar la climatització tant de les cases particulars, les oficines, els establiments on es refugien els vianants que senten l’avís al carrer, així com els conductors dels vehicles que el reben mentre estan circulant. El confinament estava previst per als barris de Camp Clar i Bonavista de Tarragona, per la Canonja i per algunes zones de Vila-seca, Salou i Reus.

El sistema d’avís a través del mòbil s’ha realitzat per mitjà d’un sistema de geolocalització gestionat pel govern espanyol tenint en compte que el simulacre d’emergència química del Pla Especial d’Emergències Exteriors del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) es feia simultàniament amb simulacres a Aragó, les Illes, Madrid, Múrcia i Navarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES