Societat

Televisió i Promoció

Els jardins ‘Targaryen’

Lloret de Mar començarà a promoure el turisme de sèries de televisió i cinema amb la creació d’una visita guiada als Jardins de Santa Clotilde, on es van rodar escenes de ‘La casa del dragón’

El rodatge als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar d’una escena clau de la primera temporada de la sèrie d’HBO Max, La casa del dragón, una preqüela de Jocs de trons, ha impulsat una nova visita guiada que està desenvolupant l’Ajuntament. La proposta amb la qual es treballa, segons explica el regidor de Cultura, Xavier Flores, és que la visita, que es farà als mateixos jardins, es pugui estrenar l’abril del 2023, pel pont de Setmana Santa. “Volem potenciar, com ha fet per exemple l’Ajuntament de Girona amb Jocs de trons, el turisme relacionat amb el cinema i la televisió”, explica Flores, que hi afegeix: “Hem de pensar que a Lloret es fan més d’una vintena de rodatges anuals i això ens aporta un gran potencial, especialment, com ha estat el cas, quan es tracti d’una sèrie molt popular.”

La nova visita vol ser un maridatge entre la trama de la Casa Targaryen, que passa a l’espai on es va rodar a Lloret, i, evidentment, la història dels Jardins de Santa Clotilde, declarats bé cultural d’interès nacional (BCIN). Un espai que és un exemple i un paradigma de jardí noucentista, obra de l’arquitecte, Rubió i Tudurí. “Aquestes sèries són realment una oportunitat de promoure el nostre municipi; en el cas dels jardins, en ser un BCIN, fa que a la sèrie La casa del dragón, siguin perfectament recognoscibles”, destaca. El treball, encara en fase inicial, també preveu que s’hi pugui incorporar una visita teatralitzada, recreant el vestuari i, fins i tot, algun espai que recordi aquesta sèrie de fantasia i intriga. Per arribar a aquest punt, i segons el regidor de Cultura, s’ha de destacar el treball que es fa des de Lloret Film Office, un departament que depèn de Lloret Turisme, adherit a la xarxa de Barcelona-Catalunya Film Commission. Més de vint rodatges anuals, doncs, avalen aquesta feina per mostrar als localitzadors professionals contractats per les productores per buscar espais i escenaris adients per a un projecte, perquè tinguin en compte Lloret. Sense anar més lluny, a la platja de sa Boadella ja s’hi fa el rodatge de Mrs. Davis, una nova sèrie de Damon Lindelof, una de les ments creadores que hi ha darrere de projectes com ara Whatchmen, Lost i The Leftovers. Mrs. Davis, segons Imdb , serà una nova sèrie de ciència-ficció que girarà al voltant del conflicte entre la fe i la tecnologia en el que serà “una batalla èpica de proporcions bíbliques”. “Ens han demanat autorització –diu Xavier Flores– per usar una part dels jardins que donen a sa Boadella.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona