Societat

Activen un cercador per identificar webs de la xarxa que ha estafat 17.000 persones en criptomonedes

Els Mossos han identificat 476 plataformes arran de l’operació policial internacional que va desmantellar una xarxa criminal internacional

La policia alerta que si la pàgina no apareix en el llistat no vol dir que sigui segura

Els Mossos i la Guàrdia Civil van anunciar el 14 de novembre van explicar el desmantellament d’una xarxa criminal internacional que havia estafat almenys 17.000 persones a l’Estat espanyol amb inversions en criptomonedes a través de webs falsos. Ara, Mossos d’Esquadra han anunciat que han activat un cercador amb 476 webs falsos per poder comprovar si una persona ha estat víctima o encara ho és en l’actualitat de les webs d’aquest entramat criminal.

Segons informen els Mossos, les persones investigades que formaven part de la xarxa criminal treballaven amb un equip d’enginyeria informàtica que desenvolupava la part visible a internet, la qual cosa incloïa centenars de webs amb funcionament similar tant pel que fa a les operacions al mercat borsari com en altres ramificacions relatives a la compra de monedes digitals tipus bitcoins o casinos on-line.

Les persones interessades podran comprovar si les webs amb les quals han pogut interactuar o realitzar suposades inversions com a usuàries formen part d’aquesta investigació que ha posat al descobert un entramat criminal que a tot l’estat podria haver estafat més de 17.000 persones.

Si l’usuari introdueix el nom d’una web i el resultat és positiu, és a dir consta a les bases de dades policials de Mossos d’Esquadra relacionats amb aquesta estafa, el cercador informarà que la web és fraudulenta i recomanarà que la persona s’adreci a la comissaria de Mossos d’Esquadra més propera o demani cita prèvia per tal d’interposar la denúncia dels fets .

Si no apreix, no vol dir que sigui un web segur

En cas contrari el cercador donarà com a resultat que la web que s’ha introduït no correspon a cap de les investigades. El fet de no aparèixer en el llistat, en cap cas representarà que la web sigui segura per dur a terme inversions, sinó que significarà que no ha estat encartada en aquesta investigació.

En tots els casos es recomana a la ciutadania consultar els organismes oficials reguladors estatals i europeus com per exemple la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), organisme des del qual també es publiquen periòdicament webs que operen amb irregularitats o sense cap mena de regulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia