Societat

Salut alerta del còctel de virus respiratoris

S’anuncia el pic de bronquiolitis per a aquests dies, i grip i covid a continuació

El pic del virus de la bronquiolitis arribarà a finals d’aquesta setmana a Catalunya, mentre que el de la grip ho farà per Nadal i el de la covid, al gener. Així ho va indicar ahir la secretària de Salut Pública del govern, Carmen Cabezas, en una entrevista al canal 3/24 de Televisió de Catalunya. Davant d’aquestes previsions, Cabezas ha animat a vacunar-se, sobretot als majors de 60 anys i a les persones de risc, i ha apel·lat al “sentit comú” en les celebracions familiars, tot i que no es preveuen restriccions.

Ara per ara, però, allò que més preocupa és el brot de bronquiolitis, amb uns nivells epidèmics molt alts, i que arribarà entre tres i quatre setmanes abans del que és habitual, ja que tindrà el seu pic a finals d’aquesta setmana. Aquesta circumstància està sotmetent a pressió els serveis d’assistència pediàtrica, que van registrar durant la setmana passada un total de 1.900 casos, un 1,7% més que en l’anterior. Aproximadament el 10% de casos de bronquiolitis requereixen cures hospitalàries i intensives, i els hospitals que tenen atenció pediàtrica estan a hores d’ara, segons Cabezas, “al màxim de la seva capacitat”.

Pel que fa a la grip, el virus també ha arribat abans i ja circulava a l’agost. “Ja estem en nivells epidèmics, amb nivells encara baixos però amb un increment successiu en les darreres setmanes”, va explicar Cabezas.

Fins al moment, el 71% de la població de més de 80 anys i el 47% de més de 60 anys ja s’ha vacunat de la quarta dosi de la covid. El 68% de més de 80 anys i el 47% de més de 60 anys també ho han fet de la grip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia