Societat

societat

Núria Giol, nova presidenta d’Òmnium Cultural Gironès

Durant l’Assemblea General Ordinària s’ha votat la nova Junta d’Òmnium Gironès i Xavier Antich, president de l’entitat, ha fet el discurs de cloenda

Núria Giol ha estat escollida nova presidenta d’Òmnium Cultural al Gironès. Giol agafa el relleu de Sergi Font després de 7 anys al capdvant de l’entitat. L’Assemblea General Ordinària s’ha celebrat aquest dilluns al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal de Girona i l’ha clos el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich. A més d’aprovar el pressupost i el pla de treball per al 2023, els socis també han votat una renovació parcial de la Junta de la seu territorial amb l’objectiu d’incorporar noves veus que aportin la seva visió i ajudin a donar una nova embranzida a l’entitat. S’incorporen a la nova junta d’Òmnium Gironès la Maria Garcia, en Joan Sibill, la Margarida Falgàs, la Rosa Gil, enMarc Daunis i en David Palou.

Durant l’Assemblea també s’han homenatjat a totes les persones que deixen la junta després de molts anys de dedicació: Sergi Font, Joan Boladeras, Ricard Martorano, Victòria Saget Bosch, Isaac Sànchez, Laia Vidal i Anna Prunella.

L’encarregat de cloure l’Assemblea ha estat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, que ha donat la benvinguda a Núria Giol i ha posat en valor el seu “compromís i el seu activisme infatigable”. Alhora, ha volgut agrair a Sergi Font i la resta de membres sortints de la junta la feina feta: “heu convertit Òmnium Gironès en una entitat de referència a Girona, activa i transversal, oberta i compromesa, implicada en la lluita antirepressiva, la promoció de la llengua, la cultura i la cohesió, i la independència del país”. Antich ha recordat que “la militància és el múscul del país” perquè “una societat civil organitzada i una ciutadania mobilitzada és el millor antídot contra la frustració, el desànim i la desorientació”. “És el que ens han ensenyat la gent d’Òmnium Gironès al llarg de 50 anys, i perquè no hi ha cap altra drecera cap a la llibertat (...) i lluitem per la independència perquè és imprescindible per viure en llibertat”, ha sentenciat el president d’Òmnium.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia