Societat

Estats Units

Musk suspèn el compte de Kanye West a Twitter per incitació a la violència

El raper va publicar una imatge d’un logotip on fusionava l’esvàstica i l’estrella de David

L’expulsió de la xarxa social coincideix amb la retransmissió d’una entrevista on el cantant afroamericà nega l’holocaust nazi i lloa Hitler

La xarxa social Twitter ha suspès aquest divendres a la matinada el compte del raper nord-americà Kanye West, que actualment respon al nom de Ye, per incitació a la violència.

La cancel·lació ha estat anunciada pel mateix propietari de Twitter, Elon Musk, després que el raper publiqués una imatge al seu perfil d’un logotip que fusiona una esvàstica amb l’estrella de David.

“He fet el que he pogut. Malgrat això, [West] ha tornat a violar la nostra norma contra la incitació a la violència. El compte se suspèn”, ha argumentat Musk en un missatge a la xarxa social, on el perfil del raper ja apareix com a cancel·lat. Aquesta no és la primera vegada que l’artista és suspès en aquesta xarxa social, recentment adquirida pel fundador de Tesla.

Aquesta nova suspensió es produeix després que West lloés Adolf Hitler en una entrevista publicada aquest dijous al blog d’extrema dreta Infowars, en la qual nega l’existència de l’Holocaust i fa comentaris antisemites.

El cantant afroamericà és entrevistat en streaming pel locutor i propagador de teories conspiratives Alex Jones. A la conversa, el raper –que du el rostre cobert amb un passamuntanyes i les mans tapades amb guants– diu que el que va passar durant el nazisme “no va ser un Holocaust” i afirma que és “fàcticament incorrecte” que el dictador matés sis milions de jueus.

En un altre moment, revela que no li agrada que es posi la paraula “malvat” al costat de nazi: “M’agrada la gent jueva, però també m’encanten els nazis”. Segons ell, “Hitler tenia moltes qualitats positives” i assegura durant el seu mandat es van “inventar” les autopistes i els micròfons.

West genera des de fa anys de titulars tant per la seva música, la seva marca de moda, la seva vida personal i les seves recurrents sortides de to. Però en les últimes setmanes està més desfermat que mai i ha fet saltar totes les alarmes per un seguit de declaracions racistes i antisemites.

Aquests comentaris han fet que l’artista hagi perdut milions de dòlars en contractes amb marques de calçat i roba, que han cancel·lat els acords que tenien amb el raper.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia