Societat

Catalunya rep gairebé 1,5 milions de turistes estrangers a l’octubre

Els viatgers internacionals gasten 191 euros per persona i dia, 30 menys que abans de la pandèmia

Dos de cada 10 turistes estrangers que van visitar l’Estat a l’octubre ho van fer a Catalunya. Així ho constata l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que detalla que Catalunya es va situar com a destí preferit amb 1.483.599 visitants internacionals en el desè mes de l’any. La xifra suposa fregar pràcticament els nivells prepandèmia, ja que es va quedar tan sols un 1% per sota del 2019 (1.487.032). En relació amb la despesa, en total els viatgers internacionals van gastar 1.500 milions d’euros, gairebé el doble que l’any passat (760,86 MEUR), però un 19,7% per sota que abans de la pandèmia. Segons les dades recollides per l’agència ACN, per persona i dia, la despesa es va situar en 191 euros, 30 menys que el 2019.

A banda de Catalunya, els turistes estrangers que van visitar l’Estat a l’octubre ho van fer a les Illes Balears (18,8%), les Canàries (16,5%), Andalusia (14,6%), el País Valencià (12,1%) i a la Comunitat de Madrid (9,6%). Amb tot, al conjunt de l’Estat es van registrar prop de 7,2 milions de visitants internacionals, un 39,4% més que l’any passat i un 6% menys que el 2019. La despesa es va enfilar fins a 8.296 milions d’euros, un 48% més interanual i un 0,4% menys que fa tres anys. De mitja per persona i dia representa fins a 168 euros.

A Catalunya, els francesos van continuar encapçalant el rànquing (20,7%) de visitants internacionals, seguit de l’acumulat de la resta d’Europa (15,5%). De mitjana, els viatges van durar 5,3 dies. En l’acumulat dels deu primers mesos de l’any ja s’han rebut més de 13 milions de turistes, un 182,3% més que l’any passat.

Per la seva banda, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha assegurat que les xifres d’octubre “mantenen la tendència a la recuperació”, iniciada fa un any i mig. “El sector turístic està demostrant una gran fortalesa, tot i l’actual context d’incertesa, que es reflecteix de manera molt favorable en l’economia i l’ocupació”, ha indicat la titular del ministeri, Reyes Maroto. El govern espanyol preveu que aquesta tendència es mantindrà durant els últims mesos de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia