Societat

Gastronomia

El sake substitueix el ‘xampanillo’

Obren un restaurant de cuina japonesa de fusió on fins ara hi havia hagut el mític hostal de Can Xalegre

El lidera el reconegut xef Julio Valverde

El bar, pub i hostal de Can Xalegre d’Olot ha passat a la història. Aquest establiment mític pel seu xampanillo –vi gasificat barat– i punt de trobada de diverses generacions de l’ala cultural i social més progre de la capital garrotxina deixa pas a un restaurant amb una oferta de més qualitat. Avui, hi obre les portes el Malespina, un local de cuina japonesa liderat pel reconegut xef Julio Valverde, que ha treballat amb Nandu Jubany, Carles Gaig o Hideki Matsuhisa, del Koy Shunka i Koy Hermitage. Valverde disposa de la col·laboració de Ferran Ponts, del Quinze Ous, amb Maria Munts Soldevila com a cap de sala i els maîtres Hideki Matsuhisa i Francis Paniego i Oriol Rovira. Amb una barra amb vistes als fogons i a l’obrador, els clients podran degustar una cuina inspirada en la japonesa clàssica i d’innovació que fusiona els productes de quilòmetre zero dels productors de la Garrotxa amb els de la Costa Brava.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, ha manifestat que aquest establiment contribuirà a consolidar l’oferta gastronòmica del centre de la ciutat i a dinamitzar aquesta zona. En aquest sentit, Ferran Pont, del Quinze Ous, també és l’impulsor del Quina Barra, del carrer Macarnau. I el Malespina s’afegeix al Rutina, de pròxima obertura; als flamants Juicy Lucy, del Carme, i Equilibri, de Sant Ferriol, i als no tan recents 6T7, EKO.Bar, Mig Gastrobar, i els dels ateneus Els Catòlics i Orfeó Popular Olotí. A tocar, hi ha l’espai de degustació de Ferrer Xocolata i els Almogàvers Garrotxins hi han obert local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona