Infraestructures i serveis

S’ajorna a dilluns l’estrena del nou traçat ferroviari a la Sagrera

Adif addueix “contingències imprevistes” relacionades amb el sistema d’electrificació i la catenària

La nova estació de Rodalies de Sant Andreu també es posposa un dia

El gestor d’infraestructures Adif ha anunciat aquesta tarda que ajorna un dia l’entrada en servei del nou traçat de la xarxa ferroviària convencional entre Barcelona, Granollers i Girona per l’interior de la Sagrera, a la capital catalana, corresponent a les línies R2 i R11, així com de la nova estació de Rodalies de Sant Andreu. Inicialment, estava previst que els trens comencessin a passar per aquest nou tram diumenge a la matinada, però finalment serà dilluns.

Segons ha explicat en un comunicat, en la fase final dels treballs que es duen a terme des de dissabte passat i que ara obliga els trens d’aquestes línies a finalitzar el seu recorregut a l’estació de Montcada i Reixac, s’han registrat “contingències imprevistes” relacionades amb el sistema d’electrificació i la catenària, en uns treballs que van a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses Dragados-Tecsa. El retard en l’entrega de l’obra ha afectat l’inici dels recorreguts de fiabilitat i la formació dels maquinistes, a més dels tràmits administratius per posar en marxa les noves instal·lacions. Això sí, Adif ha informat que les feines a la via i les instal·lacions de seguretat, així com en les comunicacions i la senyalització, ja s’han dut a terme correctament.

La nova estació de Sant Andreu i el nou traçat de la xarxa convencional es consideren dues “actuacions clau” en els treballs de la nova estació de la Sagrera i de Sant Andreu ja que ha de suposar la cohesió dels barris situats en ambdós costats de la infraestructura, es dotarà l’entorn de més espai urbà i contribuirà a la transformació de la mobilitat a la zona nord de Barcelona, segons apunta l’ens en el comunicat. L’operació forma part del pla batejat com a Transformem Rodalies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia