Infraestructures i serveis

FGC omple la línia del Vallès amb trens cada cinc minuts

El “metro del Vallès” ja és una realitat, amb noves freqüències en hora punta

La xarxa incorpora quinze trens i posa fi al seu creixement

L’ATM es reuneix el dia 15 i decidirà sobre els preus dels bitllets

Després de més de deu anys d’obres i ampliacions de vies i andanes, el “metro del Vallès” ja és una realitat. Ahir va entrar en funcionament l’última fase que quedava pendent: la incorporació de quinze trens nous i consegüentment un augment de la freqüència de combois. Així, i en hores punta, de dos quarts de vuit a dos quarts de deu del matí, a Sant Cugat passaran els trens cada dos minuts i mig, i a Terrassa i Sabadell, cada cinc. Aquesta freqüència permetrà posar fi a les aglomeracions durant la franja del matí. Pel que fa a la resta del dia, els trens passaran cada cinc minuts per Sant Cugat i cada deu per Terrassa i Sabadell.

Amb aquest nou servei queda completada la capacitat de la línia del Vallès amb 110 milions de viatges l’any, i el que és més important: es posa fi al creixement de la línia que uneix Sabadell i Terrassa amb el centre de Barcelona.

El president Pere Aragonès, acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernández, i els alcaldes de Sant Cugat i Terrassa, Mireia Ingla i Jordi Ballart, respectivament, van inaugurar la posada en marxa d’aquest servei en un trajecte des de Sant Cugat a l’estació Vallparadís, a Terrassa.

Aragonès posava l’accent en “l’aposta clara i decidida” del govern “pel ferrocarril, amb un compromís ineludible amb la mobilitat sostenible” i comparava “la bona salut” de la xarxa dels ferrocarrils catalans (FGC) amb la falta d’inversió i “l’abandó” de la de rodalies. El president, a més, lamentava la situació pel que fa a la mobilitat que viuen els ciutadans segons el lloc de residència. “Tots els ciutadans tenen dret a tenir un bon tren que els faci la vida més fàcil en lloc de crear-los maldecaps”, va afirmar, després de lamentar la situació que es viu a rodalies. Per la seva banda, el conseller va destacar el nou servei perquè ajuda a millorar la competitivitat com a país gràcies a la “fiabilitat, seguretat i solvència” que ofereix un servei de proximitat.

LA FRASE

Tots els ciutadans tenen dret a tenir un bon tren que els faci la vida fàcil en lloc de crear-los maldecaps
Pere Aragonès
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia