Societat

Volen més llum i arbres al Prat de Sant Pere de Besalú

Una enquesta entre els veïns mostra que calen canvis en l’estètica i els usos de l’emblemàtica plaça

El resultat de la consulta vertebrarà el pla de millora del recinte que vol fer l’Ajuntament

Només un 23,5% dels veïns que han respost a una enquesta sobre l’estat actual del Prat de Sant Pere de Besalú consideren que és bo (i el 0,9%, molt bo), mentre que la impressió general és de caire negatiu: el 40% creuen que és regular; el 27 %, dolent, i el 8,7%, molt dolent. La consulta formava part d’un procés participatiu per saber l’opinió dels besaluencs sobre la plaça i, amb les dades recollides, elaborar un pla de millora d’aquest espai, escenari de la majoria d’activitats del poble i de gran atractiu turístic perquè hi ha la cèlebre façana de l’església de l’antic monestir. La necessitat de fer-hi canvis sembla justificada, si es fa cas de l’enquesta. La participació que hi ha hagut, però, ha estat discreta, ja que l’han respost tan sols 115 persones, el 4,6% de les que ho podien fer. Paral·lelament a les preguntes, s’han organitzat tallers i reunions informatives.

L’arbrat i la llum

La de l’arbrat, la vegetació i les ombres –molt escassos a la plaça– ha estat la qüestió estètica que més insatisfacció ha generat entre els veïns: el 47,8% consideren que la situació és molt dolenta i el 31,3%, dolenta.

La il·luminació (igualment per escassa) també ha aconseguit consens: el 45,2% pensen que és regular i el 20%, dolenta. En la mateixa línia, el 40% valoren com a dolent el mobiliari urbà i el 13% diuen que és molt dolent.

Per a les bicis, bé

En canvi, l’opinió majoritària no és negativa quan es tracta de la mobilitat amb bicicleta o patinet, un aspecte que aconsegueix un 31,3% de valoració bona i un 6,1% de molt bona. La consideració amb més suports (34,8 %) és la de regular i només el 9,6% diuen que és molt dolenta.

LA XIFRA

47,8
per cent
valora com a molt dolenta la qüestió de l’arbrat, la vegetació i les ombres a la plaça

Contraris al pas de vehicles de motor

Cap dels enquestats ha valorat com a molt bo el fet que passin vehicles motoritzats per la plaça i només el 14,8% han dit que era bo. En aquesta pregunta s’ha imposat clarament la valoració de molt dolent (33%), seguida de regular (27,8%) i dolent (24,3%). Tampoc ha agradat als participants la situació actual quant a aparcaments i la càrrega i descàrrega. Tan sols el 20 % ha dit que és bona (l’1,7%, molt bona) i en canvi el 38,3% ho considera regular; el 24,3%, molt dolenta i el 15,7%, dolenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia