Societat

L’atenció sanitària urgent quedarà garantida en la vaga

Treball ordena que hi hagi un docent per cada tres aules

CCOO s’hi suma després d’una consulta al professorat

El Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims amb motiu de la vaga en l’educació i la sanitat de dimecres i dijous que estableix que ha de treballar un docent per cada tres aules d’infantil, primària i secundària. Hi ha d’haver també una persona de l’equip directiu per centre i un 50% de la plantilla als centres d’educació especial, les escoles bressol i el monitoratge de menjador, servei de cuina, d’acollida, extraescolars i atenció a l’alumnat amb necessitats educatives específiques.

Els sindicats Ustec-STEs, COS, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, CGT i Professors de Secundària han presentat preavís de vaga, tot i que de moment no tots s’hi han adherit. Ustec-STEs, COS i Intersindical-CSC criden a la vaga. També ho fa CCOO, després d’una consulta que va fer ahir al personal docent d’escoles i instituts públics en què la majoria hi va votar a favor.

Pel que fa a la vaga sanitària, els serveis mínims han de garantir l’assistència sanitària urgent al sistema públic. L’ordre de Treball fixa el normal funcionament dels serveis d’urgències i de les unitats especials com ara les UCI o les de neonatologia i els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia en situacions urgents o de necessitat vital. Pel que fa als centres d’assistència extrahospitalària, aquesta assistència urgent s’ha de garantir amb un 25% de la plantilla durant el primer dia i a partir del segon s’augmentarà a un terç de la plantilla. També s’haurà d’atendre l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu. El servei de neteja mantindrà l’activitat normal de les urgències, l’àrea quirúrgica, les unitats de grans cremats o prematurs, entre d’altres. El transport sanitari ha de garantir el d’atenció a totes les urgències sanitàries, per tractaments oncològics, de diàlisi i d’oxigenoteràpia i per a la realització de proves que siguin urgents a criteri del facultatiu, a més de trasllats d’alta segons aquest criteri també.

El servei d’hostaleria ha de garantir el menjar de tots els malats ingressats i s’haurà de complir també el funcionament normal de coordinació d’urgències i els sistemes d’emergències mèdiques. La resta dels serveis funcionaran amb el mateix règim que en un dia festiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Trobada de la Comissió de relacions entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS