Societat

SOCIETAT

La neu només talla una carretera

La nevada anunciada ha arribat a cotes baixes a tot el país amb gruixos poc importants

Només una carretera es troba tallada a Catalunya a causa de la nevada caiguda avui a molts punts del país i , especialment en cotes baixes. La via afectada és la C-38, al coll d’Ares, que uneix les comarques del Ripollès i el Vallpespir El tall és en dos-cents metres i en els dos sentis de la marxa.

Al marge de la carretera ripollesa, la neu i el glaç ha complicat durant el dia la circulació en altres vies i en algun cas s’han hagut de posar cadenes o calia circular amb precaució, com a l’Eix Transversal al seu pas per Osona, però la poca quantitat de precipitació caiguda ha fet millorar la situació. Ara bé, les baixes temperatures recomanen una conducció amb tota la precaució.

A la majoria de llocs on ha nevat avui ha fet més una enfarinada que no pas una altra cosa. L’exepcional és que la neu ha arribat a llocs on ho fa molt ocasionalment, com la serra de Collserola i els barris alts de Barcelona.

Cotes baixes del l Vallès Occidental i l’Oriental i alguns punts del Maresme s’han vist sorpresos per la nevada al matí que ha caigut en una cota de neu entre els 100 i els 300 metres, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

S’han emblanquinat les instal·lacions del CD Terrassa Hoquey, i al monestir de Montserrat també les ha visitat la neu al matí.

La Catalunya central ha vist nevar i també cap el sud i a ponent. A la Conca de Barberà i l’Alt Camp, i la terra plana de Lleida, a comarques com les Garrigues, la Segarra i el Pla d’Urgell hi ha nevat amb intensitat moderada.

Protecció Civil

Protecció Civil manté activada la fase de prealerta del pla d’emergències Neucat per la possibilitat que hi hagi nevades a partir de 200 metres a diferents punts del país.

La previsió és que la propera nit ja no s’assoleixen valors extrems, tot i que la matinada de dimecres a dijous hi ha un avís per fred al Vallès Oriental i Occidental, Baix Llobregat i Alt Penedès.

Tot i les previsions, Protecció Civil ha fet una crida a mantenir la prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada i també pel que fa als aparells de calefacció als habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA