Salut

POLÍTICA

Balcells proposa un gran pacte pel sistema nacional de salut

El conseller assegura que comparteix el “malestar i el diagnòstic” que fan els sanitaris en vaga

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha proposat a partits i agents econòmics i socials un gran pacte pel sistema nacional de salut. “Li proposa a vostè i a tots: deixem passar la vaga, assentem-nos i anem als canvis en profunditat, als canvis estructurals”, ha dit el conseller al Parlament en resposta a una pregunta de JxCat. Balcells ha anunciat que enviarà aviat una convocatòria per començar a “blindar el sistema des del punt de vista de finançament i de model”, i per “abordar els vertaders reptes que té el sistema i salvar totes aquestes mancances que venen d’anys”. El conseller ha assegurat que comparteix el diagnòstic i el malestar dels sanitaris que estan en vaga, però ha afegit que “una altra cosa és el tractament”.

Balcells ha constatat que el malestar en el sistema de salut és “evident i ve de lluny, des de les retallades i després la pandèmia”. “És un malestar que no obviem, que fins i tot compartim quines són les seves causes”, ha indicat el conseller, que ha assenyalat, fins i tot, que des del punt de vista clínic, “estaria molt d’acord amb el diagnòstic” que ha fet la diputada de JxCat en la seva pregunta, Titon Laïlla, i també el sindicat Metges de Catalunya. Laïlla ha constatat la crisi del sistema sanitari per l’infrafinançament crònic que pateix des de fa anys.

Per abordar aquesta situació, el conseller ha proposat un gran pacte per canviar el sistema en profunditat. “Calen canvis estructurals, de fons. No n’hi ha prou amb un conveni o amb un altre”, ha reconegut Balcells.

També ha advertit que canviar tota l’organització i l’estructura “no es fa en dos dies”, i ha demanat la “complicitat de tothom”. “Endreçarem el sistema”, ha conclòs també en resposta a una altra pregunta del diputat d’En Comú Podem David Cid, que ha demanat un increment salarial per als sanitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona