Medi ambient

Per Jordà, el Galatea no malmetrà res

La consellera diu que la declaració d’impacte del parc eòlic a la Jonquera és “condicionada i molt afinada”

La tramitació dels projectes eòlics a l’Alt Empordà avança pas a pas, i aquesta setmana, a banda de la confirmació ministerial que l’Estat preveu la zona d’eòlica marina davant la badia de Roses, el projecte del parc terrestre Galatea, de 49 MW, ja ha superat la fase de la declaració d’impacte ambiental (DIA), qüestionada pels opositors però ratificada ahir per la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, que va defensar ahir que la DIA “està extremament condicionada i molt afinada” per endurir requisits i mesures, en declaracions a l’ACN.

Jordà va afegir-hi que la ponència de renovables del departament té “clar el que es pot fer i el que no es pot fer”, i que no s’autoritza “res que malmeti el territori”.

En espera del POEM

Amb relació al POEM estatal i la zona d’eòlica marina, que depèn del ministeri, la consellera va dir que estan en espera que es publiqui i que l’analitzaran amb el territori. Al Parlament, havia apostat per una primera fase experimental, però ara ja han constituït un grup de treball amb alcaldes afectats en espera de la norma. “Hem de ser capaços quan sapiguem les regles del joc de jugar-les de la millor manera en benefici del territori i de la transició energètica”, sosté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia