Societat

El Museu d’Arbúcies rep més de 17.000 visites el 2022

Per aquest any, s’han previst diferents iniciatives per promocionar un dels museus territorials més importants del país

El Museu Etnològic del Montseny, La Gabella (MEMGA) d’Arbúcies ha recuperat més del 80 per cent de les xifres de visitants anteriors a la pandèmia assolint les gairebé 17.000 persones que han visitat les sales d’exposició permanent i temporal de l’equipament museístic montsenyenc.

A més a més, el conjunt de serveis vinculats amb el museu han aplegat una xifra de 40.000 usuaris distribuïts entre els itineraris pedagògics al territori, el Punt d’Informació i Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny, el castell de Montsoriu...

El director del MEMGA, Jordi Tura, destaca: “Les xifres del 2022 són especialment bones degut al fet que durant la primera meitat de l’any el museu va estar immers en importants obres d’ampliació, cosa que va fer que una part de la instal·lació restés tancat i amb el conjunt de serveis limitats també per les obres que s’estaven portant a terme”.

Aquests bons resultats obtinguts, sobretot a la segona meitat de l’any, es deuen també, a la inauguració a finals del mes de setembre de l’Espai Cabrera, una nova instal·lació del museu que presenta, des d’una perspectiva territorial, la història d’aquesta gran nissaga dels vescomtes de Cabrera, projecte que ha tingut una magnífica acollida per part dels visitants i que permet ampliar la qualitat de l’oferta turística i pedagògica del museu i també del propi poble d’Arbúcies i de la comarca de la Selva.

Les obres executades el 2022 han configurat un equipament museístic modern amb més de 2.000 metres quadrats d’exposició i serveis per als visitants i usuaris fent que el MEMGA esdevingui un dels museus territorials més importants del país. És per això que els reptes per aquest 2023 és promocionar-lo i potenciar-lo a través de diferents iniciatives: exposicions singulars, presentacions i activitats dirigides a un ventall ampli de públics, jornades de portes obertes, trobades amb sectors estratègics, entre d’altres iniciatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia