Societat

La Setmana dels Rahola vol donar algunes claus per no perdre’s en el laberint de l’actualitat

Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra protagonitzen els actes d’aquesta edició, que tindran lloc entre el 4 i el 18 de febrer

La Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, arriba a l’onzena edició amb l’objectiu de donar algunes claus per no perdre’ns en el laberint de l’actualitat. S’han programat cinc converses en profunditat, variades i molt necessàries, per ajudar a comprendre una mica millor alguns dels temes més recurrents als mitjans de comunicació en els darrers mesos. Els protagonistes d’aquest any són Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra.

Els actes de l’XI Setmana dels Rahola tindran lloc els dies 4, 6, 13, 16 i 18 de febrer i es repartiran entre la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. Estan oberts a tothom, tot i que cal inscriure’s prèviament a les converses que es faran a la biblioteca.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau, n’han presentat la programació avui a la seu de la corporació supramunicipal.

Miquel Noguer ha destacat en la seva intervenció: «Un any més la Setmana dels Rahola i els Premis de Comunicació Local Carles Rahola ens permetran reunir la professió perquè debati i faci una anàlisi de com està el periodisme a casa nostra. Un periodisme que volem ben viu, que tingui temps per fer la feina ben feta, que pugui investigar i contrastar; un periodisme que afronti els reptes que ens toca viure, que sigui creïble, que vagi al fons dels afers, que sàpiga salvaguardar les víctimes i donar-los veu, i que preservi la presumpció d’innocència. En definitiva, un periodisme que treballi a peu de carrer, que intenti aportar novetats o anàlisi dels fets que ens toca viure. Uns mitjans necessaris perquè són la màxima garantia de defensa de la llibertat d’expressió i de la transparència necessària que tota societat democràtica necessita».

Per la seva part, Jordi Grau ha subratllat que «estem en un moment complicat pel periodisme. Les xarxes socials ho han canviat tot. A tot arreu es fa espectacle i entreteniment i el periodisme és una cosa molt diferent. L’espectacle i l’entreteniment es poden fer bé o malament però el periodisme només té raó de ser si es fa bé».

Jordi Grau també ha explicat que «en el cartell de la Setmana dels Rahola, que presentem avui i que sota el títol genèric de El laberint de l’actualitat, analitzarà sectors tan diversos com la guerra; l’amenaça latent i proper del feixisme; la memòria mitjançant un viatge a les trinxeres dels nostres avis i pares; i les conseqüències que tot això té i tindrà per a la nostra economia i per tant pels nostres ciutadans». La realitat està interconnectada i per això l’objectiu de l’XI Setmana dels Rahola és oferir una visió àmplia del món i de la societat a través de cinc converses molt variades i interessants».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia