Societat

Les restriccions a la circulació de camions per al 2023 entraran en vigor dimarts 7 de febrer

Trànsit podrà dictar limitacions com prohibir els avançaments o circular a 80 km/h com a màxim

Les restriccions temporals o permanents a la circulació de camions en determinats itineraris, principalment de vies interurbanes, per aquest 2023 entraran en vigor el pròxim dimarts 7 de febrer. Es tracta de les restriccions fixades pel Servei Català de Trànsit (SCT), que han estat consensuades amb el sector transportista i que no presenten modificacions rellevants respecte la resolució de l’any passat. En aquesta resolució, això sí, s’especifica que el Trànsit podrà dictar limitacions a la circulació de vehicles pesants destinades a millorar la fluïdesa i la seguretat viària, unes mesures que ja s’han aplicat a camions durant el 2022 com ara prohibir els avançaments o fixar un topall de velocitat de 80 km/h.

A banda, s’han adequat les restriccions generals als vehicles o conjunts de vehicles que superin els 7.500 kg de MMA o MMC per al calendari de 2023 amb el mateix nombre de dies amb restriccions.

Les restriccions de la resolució afecten vehicles tant per les característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte que realitzen. Això inclou vehicles de transport de mercaderies en general, vehicles de transport de mercaderies perilloses, de transports especials o vehicles especials. Contempla restriccions per a determinades vies però també per causes meteorològiques, per obres o actuacions o també per a la celebració de proves esportives que afectin el trànsit ordinari.

Les restriccions s’estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en d’altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació per tal de garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia