Societat

Banyoles converteix el Punt Lila en una caravana en moviment

Els alumnes de l’institut Brugulat participen en la creació del vehicle

L’Ajuntament de Banyoles ha renovat el Punt Lila convertint-lo en una caravana que s’instal·larà a diversos espais i activitats de la ciutat, no només vinculades a l’oci nocturn i al públic juvenil. L’estrena serà la setmana vinent, aprofitant que la capital del Pla de l’Estany celebrarà el carnestoltes a la plaça de les Rodes de les deu de la nit a les quatre de la matinada. El disseny del nou Punt Lila ñes obra del dissenyador industrial Andreu Carulla i els estudiants dels cicles formatius de l’institut Josep Brugulat del municipi. Aquest disseny es va començar a treballar ara fa tres anys, que s’ha allargat a causa de la pandèmia. En tot aquest temps hi han participat una vintena de persones.

El dissabte 11 de febrer Banyoles celebra el carnestoltes a la plaça de les Rodes. Aprofitant aquesta ocasió, l’Ajuntament de Banyoles estrenarà el nou Punt Lila, reconvertit en una caravana mòbil per diferents espais de la ciutat. L’objectiu és que aquest servei no es tanqui només a un públic jove i per això es vol instal·lar en altres espais més enllà dels relacionats amb l’oci nocturn.

En els últims anys, s’ha convertit en “una referència pels joves”, tal com assegura la regidora de Benestar Social de Banyoles, Ester Busquets. Ara, l’objectiu és obrir-lo a nous públics perquè l’espai segueixi creixent i també l’utilitzin altres persones més enllà de la franja juvenil.

Fins ara, el Punt Lila s’instal·lava en les festes populars i servia com un punt de suport, prevenció, orientació i acompanyament, sobretot a dones, durant les nits de festa. Ara també es vol oferir una figura educativa de referència que pugui facilitar suport en casos d’assetjament, fomentar hàbits saludables, reduir els riscos associats al consum d’alcohol i altres substàncies i promoure l’autonomia personal. Per això hi haurà un tècnic especialitzat en violències masclistes i un altre especialitzat en consums per prevenir el consum d’alcohol i altres substàncies.

Aquests serveis s’oferiran des d’una caravana dissenyada per Andreu Carulla i els estudiants dels cicles formatius de l’institut Josep Brugulat. Durant tres anys s’ha treballat en el disseny del nou Punt Lila. Primer es van recollir les necessitats dels tècnics de Joventut per fer les atencions necessàries i després es va començar a treballar en la marqueta del nou punt. Finalment, s’ha adaptat una caravana per convertir-la en el nou espai mòbil. En tot aquest procés, allargat per la pandèmia, hi han participat una vintena d’alumnes dels cicles formatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT