Administracions

Compte enrere per al pàrquing de la platja gran de Palamós

Costes de l’Estat pressiona perquè desaparegui i sigui platja

L’Ajuntament assegura que aquest any n’està garantit l’ús

La seva desaparició va lligada amb la reforma integral del passeig

L’aparcament de terra de la platja gran de Palamós té garantit el seu funcionament totalment aquest any, però no gaire temps més. Costes de l’Estat va autoritzar la seva continuïtat per poc temps perquè el govern, d’ERC, ho va condicionar a les obres d’excussió del projecte integral de reforma del passeig marítim. Segons explica l’alcalde, Lluís Puig, la proposta hauria d’estar redactada aquesta primavera. Una proposta que explica que sortirà d’un procés de participació ciutadana.

Ara mateix, l’Ajuntament no pot fer grans intervencions de manteniment a l’aparcament de sauló i això es pot notar en el ferm. Aquesta és una de les condicions que va imposar Costes de l’Estat per mantenir la cessió de l’espai amb aquest ús. Tot i això, es fan petites actuacions per millorar l’accessibilitat al passeig del Mar. Fa unes setmanes es va enderrocar un tram de 160 metres de la rigola de recollida d’aigües, a la banda de mar, amb l’objectiu d’eliminar barreres arquitectòniques i ampliar la zona de pas per als vianants. Paral·lelament, la brigada municipal també fa feines de manteniment d’aquells trams de panots de les voreres del passeig del Mar afectats per desperfectes o desnivells.

Segons l’alcalde de Palamós, aquestes feines puntuals es continuaran fent mentre no s’abordi la reforma integral de tot l’espai. Pel que fa al seu funcionament, l’any passat es va posar en pràctica un nou protocol.

Des del mes d’abril, l’estacionament de Ports, el de la zona asfaltada, es gestiona amb tarifa fins a l’octubre i els residents a Palamós es beneficien d’un preu preferent. Pel que fa a la part de sauló de l’aparcament, la que gestiona l’Ajuntament, s’hi paga només els mesos de juliol i agost. Els residents al municipi han d’abonar 20 cèntims per dia, concretament. L’estiu passat ja es va fer, segons el govern municipal va anar bé i, per aquest motiu, el regidor de Mobilitat, Alfons Bartolomé, indica que continuarà així.

Èxit de la zona vermella a l’aparcament

L’experiència d’aplicar una zona vermella d’estacionament a la platja gran de Palamós, en què tots els usuaris van haver de pagar per aparcar durant els mesos de juliol i agost, ha estat positiva. Així ho diu el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós, Alfons Bartolomé, que veu justificat que la fórmula es torni a repetir aquest any.

Els dos aparcaments de la platja gran, el que gestiona Ports de la Generalitat i el municipal, a l’hivern és de franc i no es paga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia