Societat

Activat el pla Neucat per la previsió de nevades en diverses comarques

Aquest dilluns es poden supera els 2 centímetres a més de 500 metres a l’Alt Empordà, la Garrotxa i la Selva

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (Neucat) per la previsió de nevades en diverses comarques. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que durant aquest dilluns es pot superar el llindar de gruix de 2 centímetres a cotes superiors a 500 metres a l’Alt Empordà, la Garrotxa i la Selva. Aquest dimarts al matí l’episodi es generalitzarà pel territori i s’intensificarà en comarques com la Garrotxa, el Ripollès Osona, la Selva i el Vallès Oriental. Es podrà superar el llindar de 10 centímetres i la cota de neu se situarà al voltant dels 700 metres. Localment podria baixar fins als 400. A la tarda, pujarà als 900 metres al litoral i prelitoral.Al Pirineu Oriental i la serralada Transversal s’esperen gruixos de més de 40 centímetres per sobre de 1.500 metres.

Dimecres, la cota de neu se situarà al voltant dels 900 metres al Montsià i el Baix Ebre.

Alerta fort onatge

D’altra banda, es manté l’alerta del pla Procicat per fort onatge, que aquest dilluns afecta tota la costa catalana i que s’intensificarà demà i dimecres. La previsió és que les onades puguin superar els quatre metres. De cara a dimecres, la zona de Terres de l’Ebre serà la més afectada.

Davant d’aquesta previsió, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i no apropar-se a les zones de risc om esculleres, espigons o les zones de passejos marítims o camins e ronda que passin arran d’on trenquen les onades.

També hi ha una prealerta del pla Ventcat pel fort vent de component est que bufarà aquest dilluns en algunes comarques litorals i que pot superar els 20m/s a la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès, Tarragonès i Baix Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia