Societat

Continua l’alerta pel fort temporal marítim

Les onades causen destrosses a la costa mentre la neu obliga a tallar carreteres

Neu, pluja, fred, vent i unes onades espectaculars i força perilloses que a Badalona van descalçar algunes edificacions de la platja i va obligar a tancar el passeig marítim, al delta de l’Ebre van inundar i esquerdar la barra del Trabucador i a la Costa Brava, on van arribar als 9 metres al cap de Begur, es van menjar metres de sorra i van causar danys de diversa consideració. Aquest és el balanç del temporal que va endinsar ahir tot Catalunya en un temps gèlid de ple hivern, amb més incidència a les comarques de Girona i la Catalunya Central.

La neu va obligar a tallar algunes carreteres i fins i tot el túnel de Bracons, a la C-37, va estar dues hores tancat, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Una altra via que es va haver de tallar va ser la C-17 entre Vic i Centelles, a Osona, i al vespre encara hi havia 16 vies afectades per la neu arreu de Catalunya, cinc de les quals (a Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, el coll de Pal, Toses i Castellar de n’Hug-Toses) encara continuaven tallades. En algunes comarques d’Osona i el Ripollès es va avançar el servei de transport escolar i les classes van acabar després del menjador. I a última hora el Consell Comarcal del Ripollès va anunciar que el transport escolar continuarà avui suspès.

Estat de la mar

El Servei Meteorològic va elevar al màxim l’avís de perill per l’estat de la mar, sis sobre sis. De fet, des de Protecció Civil es va fer una crida a la prudència i es va alertar que el temporal marítim serà el que més trigarà a marxar. Es preveu que l’episodi de neu, pluja i vent vagi amainant al llarg d’aquest matí i que vagi remetent a primera hora de la tarda, però que el mal estat de la mar duri una mica més, fins al migdia de demà, dijous. Els municipis de la costa han prohibit accedir a espigons i platges i han reforçat la vigilància al litoral i el consell bàsic de Protecció Civil, que encara té activats els diferents plans d’alerta per vent, neu i estat de la mar, és “intentar estar a l’exterior el menys possible i només agafar el vehicle si és imprescindible”.

Davant l’increment del vent, l’Ajuntament de Barcelona va decidir tancar els accessos als parcs de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia