Medi ambient

Torna la llum a Espinavell i Fabert després de 19 hores

El temporal de neu causa una avaria en una línia de mitjana tensió a Molló i vuitanta veïns passen la nit sense subministrament

Protecció Civil va desactivar ahir les alertes per neu i fort vent

Una vuitantena de veïns d’Espinavell i Fabert, al municipi de Molló, han estat dinou hores sense subministrament elèctric per les dificultats dels operaris d’Endesa per accedir a una línia de mitjana tensió on s’havia produït una avaria per l’acumulació de neu que hi havia. Ahir al migdia tothom va tenir electricitat, tot i que l’Ajuntament informava que encara hi hauria petits talls de subministrament. Amb el servei en funcionament, els veïns també van poder recuperar la telefonia mòbil.

Els veïns afectats van haver de passar la nit sense electricitat. Això no obstant, com que no és la primera vegada que per causes meteorològiques queden sense electricitat, la majoria tenen llar de foc i cuina de gas, segons va informar l’alcalde, Pep Coma. Ell mateix va insistir en la necessitat que Endesa incrementi la inversió en el manteniment de les línies que té al municipi i ha remarcat que es tracta d’una infraestructura i d’un servei bàsics en episodis de temporal com ara el d’aquesta setmana. També va reclamar més inversió en telefonia mòbil.

Cal tenir en compte que el municipi de Molló va acumular gruixos superiors als 35 centímetres. De fet, el Ripollès ha estat la comarca que ha registrat una major acumulació de neu i la zona de la vall de Camprodon, la més afectada en conjunt. De fet, ahir encara calien cadenes per accedir a primera hora del matí al túnel de Collabós i, a l’hora de tancar aquesta edició, per passar per l’antiga carretera del Capsacosta, entre Sant Salvador de Bianya i Sant Pau de Segúries.

El transport escolar, que s’havia suspès ahir excepte el de Ripoll i la línia entre aquest municipi i Campdevànol, avui torna a la normalitat.

Alertes

Protecció Civil va desactivar ahir les alertes per neu i –només hi va haver precipitacions febles i disperses en alguna punts de l’interior– per fort vent, però va mantenir la de fort onatge, per la previsió d’onades de fins a 7 metres, tot i que el temporal marítim va començar a remetre a la costa gironina.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica per avui que els núvols aniran desapareixent i que les temperatures es mantindran baixes, tant les mínimes com les màximes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES