Societat

Societat

Més anuncis que fanals

L’Ajuntament iniciarà la renovació de l’enllumenat del parc de la Devesa el segon semestre de l’any

L’equip de govern ha presentat el projecte dos cops en un any, i la millora s’hauria de notar, per ordre, al camp de Mart i al passeig de la Sardana

De millores al parc de la Devesa n’hi ha hagut durant aquest mandat. S’ha instal·lat un parc de salut i cal·listènia al Camp de Mart, els firaires ja no fan nit entre els plàtans durant una setmana a finals d’octubre per Sant Narcís i s’ha traslladat el club d’agility. Però la millora de l’enllumenat encara no s’ha activat. De moment, hi ha hagut més anuncis que fanals. L’equip de govern de Girona, de Junts i ERC, iniciarà la renovació de les instal·lacions a partir del segon semestre de l’any, detalla el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí (Junts).

El 15 de gener del 2022 i el 24 de gener del 2023 tenen una cosa en comú: l’anunci d’una inversió en l’enllumenat de la Devesa. La del 2022 era d’1.824.044,24 euros i la de fa dos mesos, d’1.986.441,85 euros. Les millores incorporades, aprovades per junta de govern local el 13 de gener, expliquen l’increment de preus. Les actuacions començaran per les fases número 0 (camp de Mart, cal·listènia, tancat de gossos i el passeig), la número 1 (passeig de la Sardana i vials principals a la dreta del passeig) i la número 3 (la façana del parc, el passeig de la Devesa, des de la Casa del Rellotge i fins al Palau Firal). Les tres fases estan valorades en 1.248.575,37 euros.

A banda i banda

El gener passat l’equip de govern va informar que als vials amples, com ara el passeig de la Sardana (fase 1) hi hauria fanals a banda i a banda. La nova il·luminació inclourà lluminàries de tipus LED i hauria de posar fi a les zones fosques. Fa un any i dos mesos (el 15 de gener del 2022), Junts i ERC també havien informat de la inversió en l’enllumenat. Aquell any hi havia una partida de 600.000 euros en el pressupost municipal, que no es va utilitzar, entre altres raons per les discrepàncies entre els dos socis en l’ordre de l’execució del projecte.

L’Associació d’Amics del Parc de la Devesa espera amb delit que comencin les obres d’enllumenat. “Hi ha una gran demora”, afirma el seu president, Joan Vila. La presidenta de l’associació de veïns Devesa-Güell, Magda Bosch, comparteix la idea que l’enllumenat és un dels aspectes a cuidar del parc, igual que la neteja i l’ampliació dels bancs. “La gent de Girona viu d’esquena a la Devesa perquè l’Ajuntament no li fa un rentat de cara”, diu Bosch, que hi afegeix: “S’hauria de cuidar més. Hauria de ser un passeig i no un camí d’obstacles.”

Quan s’hagin completat aquestes obres, a la renovació de les instal·lacions d’enllumenat públic del parc, hi faltaran les fases 2 (illes interiors i zona del camp de futbol i pícnic-taules) i la 4 (el sector a tocar del Palau Firal i el passeig del Ter; és a dir, el que va de l’Auditori al passeig de la Sardana).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona