Societat

El Fòrum Gastronòmic pren el centre de Girona amb receptes saludables i contra la inflació

La 9a edició del Fòrum Gastronòmic de Girona ha encès els fogons amb, per primer cop, activitats al centre de la ciutat. La plaça Catalunya acull avui i demà el Fòrum Ciutat perquè “tota la ciutadania i els amants de la gastronomia puguin tenir accés a totes les propostes”, ha explicat el director, Albert Labastida, segons recull l’ACN. El menú ha començat amb un esmorzar saludable i ha continuat amb una de les activitats més populars: la cursa de cambrers. Els professionals han hagut de fer un circuit el més ràpid possible evitant que les begudes anessin per terra.

La novena edició del certamen ha arribat amb un menú que gira al voltant del món vegetal i la relació entre productors i cuiners. “El menjar saludable és una tendència que no només s’ha filtrat a la restauració, sinó també al nostre dia a dia. Creiem que el menjar saludable i saber d’on venen tots els productes que ens mengem és important, i per això hem vehiculat el Fòrum d’enguany sota aquest discurs”, ha detallat Labastida.

El Fòrum Ciutat té dos espais: l’escenari gastronòmic i l’aula de tasts. Des d’aquestes dos llocs s’han anat desplegant les sessions de cuina, les xerrades i els tastos de productes de proximitat com embotits, xocolata, mel, formatge, anxoves, llet i ginebres locals. Així, tant dissabte com diumenge, a la plaça Catalunya de Girona, els visitants poden participar en demostracions i sessions gastronòmiques amb destacats professionals com Ada Parellada, Raül Balam, Quim Casellas, Jeroni Castells o Nani Moré.

A l’escenari gastronòmic s’hi han impartit ponències per aprendre sobre la cuina ecològica, la nutrició saludable, l’aprofitament o la cuina del mar. Nani Moré, acompanyada d’Isolda Juher, ha estat l’encarregada d’obrir foc preparant un menú per a cuina col·lectiva. Des de l’escenari, ha explicat que és el menjar per “als nostres fills, avis o també per a persones que estan ingressades a hospitals” i que es pot fer que sigui gustós i sa, també a bon preu escollint productes de temporada i de proximitat.

A banda de les propostes als dos escenaris, el públic també pot degustar i comprar aquests productes de proximitat a les parades que hi ha a la plaça Catalunya.

El Fòrum Ciutat acabarà diumenge però no així el Fòrum Gastronòmic de Girona perquè dilluns i dimarts els professionals prendran el protagonisme. Dos dies amb una programació que compta amb ponències, tastos, monogràfics, degustacions, concursos i diàlegs entre professionals de la cuina i de sala. Labastida ha recordat que una de les cites més esperades és la que faran els germans Roca “en bloc” i que porta per títol ’Cuina, consciència i recerca’: “Segur que serà molt interessant i que ens portaran moltes sorpreses”. També hi participaran Mateu Casañas del Compartir per explicar el model de negoci o Fina Puigdevall i Martina Puigvert per abordar l’hort restaurant ecològic, Paco Pérez amb Antonio Muiños parlaran sobre algues i completen les propostes de l’auditori Gastronòmic els germans Torres, Rodrigo de la Calle i Annette Abstoss.

Aquestes propostes es complementen amb una fira amb més de 130 expositors que s’instal·laran al llarg del palau firal, del camp de Mart i també en la segona planta de Fira de Girona. Les activitats del fòrum es dividiran en cinc espais: l’auditori de debat, l’auditori gastronòmic, l’aula de tast, l’aula de producte i la sala d’innovació, per presentar les darreres novetats del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera