Medi ambient

CATÀSTROFE NATURAL

Pugen a 438 les víctimes mortals pel cicló tropical ‘Freddy’ a Malawi

El pas del cicló tropical Freddy ha deixat un balanç de 438 persones mortes a Malawi des de diumenge passat, segons dades del Departament d’Afers de Gestió de Desastres del país africà (DODMA, per les seves sigles en anglès) recollides per l’agència EFE.

“El nombre de morts ha pujat de 326 a 438, amb 918 ferits i 282 persones desaparegudes”, va assenyalar l’organisme governamental del petit estat centreafricà, divendres a darrera hora del vespre

D’acord amb aquesta estadística, la xifra total confirmada de persones mortes se situa en més de 530, després que el cicló hagi afectat de manera reiterada també Madagascar i Moçambic al llarg de les darreres setmanes.

Les inundacions, ventades fortes i esllavissades que ha provocat el cicló han forçat de moment el desplaçament de més de 345.000 persones. Els districtes afectats són Blantyre, Chikwawa, Chiradzulu, Machinga, Mulanje, Neno, Nsanje, Phalombe, Thyolo, Zomba i Mangochi. I només a l’urbs de Blantyre, capital comercial i segona ciutat del país, s’hi van registrar 98 víctimes.Freddy és ja un dels ciclons més llargs i amb més trajectòria de les darreres dècades. Ha recorregut 10.000 quilòmetres des que es va formar, al nord d’Austràlia, el 4 de febrer, i ha travessat l’oceà Índic fins a l’Àfrica austral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia