Societat

Els veïns de Sant Ponç de Girona s’activen contra la sala de concerts

Han creat una comissió jurídica i tècnica per mirar d’aturar la llicència d’obertura d’Alter

Els veïns de Sant Ponç oposats a l’obertura de la Sala Alter al seu barri han posat en marxa un equip amb suport jurídic, d’enginyeria ambiental i d’arquitectura per aturar la llicència del la sala de concerts i discoteca. Així ho han explicat representants de la comissió contra aquella obertura creada per l’Associació de Veïns en una reunió que ha tingut lloc aquest vespre. Quant a accions concretes, s’ha anunciat que es presentaran al·legacions a la llicència d’obres i d’obertura i al canvi d’usos permesos a la zona; i que es contactarà amb altres agents socials per veure com pot afectar l’activitat de la sala Alter a la fauna de les ribes del Ter, la nidificació d’espècies protegides i el pas del carril bici. Paral·lelament, es recolliran signatures i s’estudiaran accions directes per evitar l’obertura.

D’altra banda, la comissió ha obert una acció de participació perquè els veïns aportin idees i a més a més es puguin unir com a voluntaris a la comissió de treball.

Un dels aspectes sobre el que els veïns estan incidint més és el mur que es va construir per evitar les avingudes del Ter. Avui han indicat que també l’’estudiaran, perquè -asseguren- es va fer en un lloc on el passat temporal Glòria no es va desbordar el riu. En canvi -han fet notar-, sí que es va desbordar un centenar de metres més avall inundant les instal·lacions del GEiEG, i tota la part baixa del barri de Sant Ponç. El barri -recorden- va estar sense llum diversos dies perquè els transformadors estan dins aparcaments subterranis, que van resultar inundats i aquest tema no s’ha resolt.

Els representants de l’ssociació de veïns també han recalcat que molts dels desperfectes causats pel buidatge del pantà de Susqueda arran del Glòria, encara no s’han solucionat i, en canvi, s’ha prioritzat un mur per protegir el que ha de ser la Sala Alter, en un punt on el riu no va sortir de mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia