Infraestructures i serveis

Sant Jordi Desvalls estudia fer la recollida porta a porta

Un tècnic ha explicat als veïns els avantatges i inconvenients del sistema

L’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls s’ha proposat incrementar el percentatge de recollida d’escombraries selectiva, possiblement amb la implantació del sistema porta a porta. En una xerrada informativa oberta als veïns, l’ambientòleg Marc Casanovas ha explicat els avantatges i inconvenients del sistema. Hi han assistit una quarantena de persones.

Entre els avantatges del porta a porta -ha indicat- figura el fet que ofereix els nivells més alts de recollida selectiva i de recuperació. També permet la retirada dels contenidors de la via pública, la identificació dels cubells amb un xip que permet l’aplicació de bonificacions o el pagament per generació. Així mateix -hi ha afegit- el cost del reciclatge tendeix a ser menor i els ingressos per sistemes integrats de gestió, venda de materials i retorn del cànon majors.

Per contra, té l’inconvenient d’estar subjecte a un horari, un fet que suposa un canvi d’hàbits important per a moltes llars i el cost de la recollida tendeix a ser major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia